Χειρονομία τιμής προς τον Πρ. Παυλόπουλο

Χειρονομία τιμής προς τον Πρ. Παυλόπουλο03.05.2018Πρόσωπα

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αίγυπτο, του επέδωσαν το χρυσό κλειδί της Αλεξάνδρειας

Μια ευχάριστη έκπληξη -και τιμητική προς το πρόσωπό του- περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο χθες στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει από την Αίγυπτο. Ο κυβερνήτης της πόλης Μοχάμεντ Σουλτάν τού επέδωσε το χρυσό κλειδί

της Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή και υπογράμμισε: «Οι Ελληνες τις Αλεξάνδρειας αποτελούν γέφυρα φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου». Παράλληλα εξήρε την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Νωρίτερα είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ και του Ελληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Καβαλής, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Γκρουνστέιν και η γενική γραμματέας Σούλα Σκουφαρίδου έγιναν δεκτοί από τον Ελληνα Πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αιγυπτιώτες που διαμένουν στο Κάιρο.



Ο κ. Καβαλής, αφού τον ενημέρωσε, ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω στήριξη από την ελληνική Πολιτεία σε θέματα όπως η ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στα σχολεία του Καΐρου, έτσι ώστε ο Ελληνισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπως είπε, να συνεχίσει να κρατάει Θερμοπύλες στη χώρα του Νείλου.

Αρχαιολογική ανασκαφή

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε και την αρχαιολογική ανασκαφή που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχει αναλάβει η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπακώστα στο κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας, στους κήπους Σαλαλάτ.
Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του σε ό,τι η Ελλάδα αναδεικνύει καθημερινά στην Αλεξάνδρεια και αποκαλύπτει μέσα από τις ανασκαφές τόσο τις μακραίωνες σχέσεις των δύο κρατών και πολιτισμών όσο και το τι μπορεί να προσφέρει η αρχαιολογική σκαπάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα