Εκτακτο δελτίο καιρού για δυτικά και βόρεια

Εκτακτο δελτίο καιρού για δυτικά και βόρεια03.05.2018Ρεπορτάζ

Αναμένονται και έντονα φαινόμενα

Μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), δίνοντας τη θέση του στις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη βορειοδυτική Ελλάδα και δεν αποκλείεται

να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την ημέρα σήμερα το Ιόνιο και από το μεσημέρι την Ηπειρο και πιθανότατα τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Παράλληλα, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν οι βροχές και οι καταιγίδες οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 6 μποφόρ.

Βελτίωση

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από τις βραδινές ώρες, ενώ αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Σήμερα στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα σημειωθούν βροχές τις πρωινές ώρες, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα περιοριστούν μόνο στα δυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς. Βροχερός θα είναι ο καιρός και στη συμπρωτεύουσα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα