Πυρά και από τη Σουηδία για το deal της ντροπής

Πυρά και από τη Σουηδία για το deal της ντροπής20.06.2018Πρόσωπα

Σκληρή δήλωση από ομογενή βουλευτή

«Κατά κράτος ήττα της ελληνικής διπλωματίας» χαρακτήρισε, μέσω ανακοίνωσής του, την προδοτική συμφωνία που υπεγράφη την Κυριακή στις Πρέσπες ο μοναδικός Ελληνας βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου Σωτήρης Δελής.

«Η 17η Ιουνίου 2018 θα μνημονευτεί στην Ιστορία ως αποφράδα ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αναγνώριση

της “Βόρειας Μακεδονίας”. Κανείς πολιτισμένος λαός δεν επιτρέπει την παραχάραξη και την πλαστογράφηση της Ιστορίας και του πολιτισμού του, πόσο μάλλον η Ελλάδα!» ανέφερε ανήμερα της συμφωνίας στην ανακοίνωσή του για το θέμα ο κ. Δελής. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ξεκάθαρο πια ότι «η ελληνική διπλωματία ηττήθηκε κατά κράτος, ο ελληνικός λαός πληγώθηκε, η Ιστορία μας δεν δικαιώθηκε και των ένδοξων Μακεδονομάχων τα κόκαλα τρίζουν στους τάφους τους. Με τις εμπειρίες μου στην εξωτερική πολιτική δεν έχω μέχρι τώρα συναντήσει έστω μία χώρα να προβαίνει εις βάρος της σε τέτοιες πράξεις».

Αδικη

Καταλήγοντας ο κ. Δελής σχολίασε, ακόμη, πως «ως μέλος του συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και εκπρόσωπος των Ελλήνων της Ευρώπης, θεωρώ ότι η εν λόγω πράξη είναι μια πράξη άδικη, που στο μέλλον θα δημιουργήσει σοβαρές καταστάσεις για την Ελλάδα, εφόσον το κουτί της Πανδώρας πλέον είναι ανοιχτό».

Ο ομογενής βουλευτής, που απέδειξε ότι δεν ξεχνά την πατρίδα, κατάγεται από την Πάτρα, ενώ έχει πολυετή εμπειρία στα κοινά. Επίσης, είναι μέλος της ΠΑΔΕΕ, ενός παγκόσμιου οργανισμού που εκπροσωπεί όλους τους Ελληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε Κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών, δηλαδή εκτός Ελλάδας και Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα