Αύξηση «φωτιά» στο νερό

Αύξηση «φωτιά» στο νερό 20.06.2018Παρασκήνιο

Αποκλειστικό! Επιβεβαίωσε η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ το νέο σοκ που έρχεται

Η εταιρία θα μετακυλίσει στους καταναλωτές το τεράστιο κόστος (44.000.000 ευρώ) που καλείται να πληρώσει (με εντολή τρόικας) στο... Δημόσιο για τη χρήση των υδάτων

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Η Θέση μας: Ιδού η Ρόδος, ιδού το δημοψήφισμα!

Διαβάστε

επίσης:

►Πρώτο «ναι» της σκοπιανής βουλής►Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου για την αγανάκτηση του κόσμου►Οι άγριες αποδοκιμασίες για Κοντονή, Τζάκρη σε Γιαννιτσά και Εδεσσα►Ασυναρτησίες από Κοτζιά, με χρησμούς για παππούδες και... μελλονύμφους►Η νίκη του εκβιασμού!►Πήγε Βρυξέλλες για «γραμμή»!►«Καίει» το Μπάκιγχαμ ο γάμος του βασιλικού εξαδέλφου με τον... καλό του!►«Πέταξαν» τρεις Αλβανοί από το Α.Τ. Αργυρούπολης►Eurogroup: Αγωνία έως το τέλος σε τρία μέτωπα►Το υπερόπλο του «σουλτάνου»►Στο... περίμενε άλλους δύο μήνες για νέες συντάξεις

ΕΥΔΑΠ: Ερχεται χαράτσι στα τιμολόγια

Η σύμβαση (των 44.000.000 €) υπέρ... Δημοσίου φέρνει σοβαρές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς

Από τον
Φώτη Κόλλια

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών «τα μάζεψαν» μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ Μανώλη Αγγελάκη για τη σύμβαση με το Δημόσιο, η οποία προέβλεπε ότι η επιχείρηση θα πλήρωνε 44.000.000 ευρώ ετησίως για το ακατέργαστο νερό.
Ενα τέτοιο ετήσιο τίμημα, όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελάκης, θα οδηγούσε «με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση» την ΕΥΔΑΠ και σε μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων.

Τώρα, τόσο από τη διοίκηση όσο και από το υπουργείο Υποδομών κυκλοφορεί ότι το ετήσιο τίμημα για το ακατέργαστο νερό θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα 44.000.000 ευρώ, στα οποία ετοιμάζονταν να συμφωνήσουν!

Συζητήσεις

Κυκλοφορούν διάφοροι αριθμοί που κινούνται κάτω από τα 20.000.000 ευρώ, αλλά σε κάθε περίπτωση τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να τα πληρώσουν μέσω αυξήσεων στα τιμολόγια.

Μάλιστα, η υπογραφή της σύμβασης ΕΥΔΑΠ - Δημοσίου εμφανιζόταν ως προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά τελικά, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον Μ. Αγγελάκη, πήγε πίσω. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ρωτήθηκε και στην προχθεσινή γενική συνέλευση για το θέμα από μικρομετόχους, που θεωρούν ότι, αν πληρώσει αυτά τα 44.000.000 ευρώ, θα εξανεμιστούν τα κέρδη της και θα χάσει πελάτες. Απάντησε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Υποδομών ώστε να μειωθεί το ετήσιο τίμημα για το ακατέργαστο νερό, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το ύψος του και για το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ είχε καταγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα πως «με συνοπτικές διαδικασίες» είχε τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης «η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ για το αδιύλιστο νερό, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει ότι η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά θα κληθεί να καταβάλει τίμημα ύψους 44.000.000 ευρώ τον χρόνο για το ακατέργαστο νερό».

Ο κ. Αγγελάκης τόνισε ότι «σε περίπτωση που η παραπάνω σύμβαση εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιή και κερδοφόρα εταιρία σε ζημιογόνα και δυνάμει χρεοκοπημένη, αφού η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού κάθε χρόνο θα αποστραγγίσει τα αποθεματικά της και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι το εν λόγω υπέρογκο ποσό θα μετακυλιστεί στους πολίτες - καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμιστούν ακόμα ένα δυσβάσταχτο βάρος από την κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξαθλίωση της εταιρίας, αλλά και την απαξίωσή της στα μάτια των καταναλωτών, τους οποίους υπηρετεί πιστά με σεβασμό τόσα χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα