Συνέχεια στη μάχη των συνταξιούχων

Συνέχεια στη μάχη των συνταξιούχων20.06.2018Άρθρα

Διαδήλωσαν και χθες, ζητώντας να μην εφαρμοστούν οι νέες μειώσεις ττους δρόμους βγήκαν για ακόμη μία φορά χθες οι συνταξιούχοι, συνεχίζοντας ακάθεκτοι τον «μαραθώνιο» των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο «μαχαίρι» στις συντάξεις...

...που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει έως το ποσοστό του 18% λόγω του επανυπολογισμού που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Συγκεκριμένα, χθες οι οργανώσεις συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια, με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα,

κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Σημειώνεται πως λόγω της κινητοποίησης έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, «διαμαρτυρόμαστε γιατί τις συντάξεις μας τις πληρώναμε μία ζωή με τη δουλειά μας και σιγά σιγά τις μετατρέπουν σε προνοιακά επιδόματα». Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ομοσπονδίας Μανώλης Ραλάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση που οργανώνει «αναπτυξιακά» συνέδρια και διαφημίζει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», ενώ «λεηλατεί τις συντάξεις, καταργεί το ΕΚΑΣ, πετάει στον Καιάδα τις συντάξεις χηρείας, εμπορευματοποιεί την υγεία».

Οι συνταξιούχοι ζητούν να μη γίνουν επανυπολογισμός των συντάξεων και καμία περαιτέρω μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, λένε «όχι» στη μείωση του αφορολογήτου, στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ και να τους επιστραφεί ότι τους έχει «αφαιρεθεί». Παράλληλα, υποστηρίζουν ό,τι τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης είναι «καταστρεπτικά» και θεωρούν ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν είναι αυτός του αγώνα και όχι του φόβου ή της αδιαφορίας. Οι συνταξιούχοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπία τους εισήλθε στο κτίριο και κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στα πολιτικά κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα