«Πέταξαν» τρεις Αλβανοί από το Α.Τ. Αργυρούπολης

«Πέταξαν» τρεις Αλβανοί από το Α.Τ. Αργυρούπολης20.06.2018Αστυνομικά

Απέδρασαν αφού έκοψαν τα κάγκελα παραθύρου στα κρατητήρια

Προτού προλάβουν να απολογηθούν, αναπνέουν και πάλι... αέρα ελευθερίας οι τρεις από τους πέντε Αλβανούς διαρρήκτες που είχαν ρημάξει τουλάχιστον 72 σπίτια στις ακριβές συνοικίες της Αττικής! Οι αλλοδαποί κατόρθωσαν να κόψουν τα κάγκελα ενός παραθύρου στα κρατητήρια του Τμήματος Αργυρούπολης -άγνωστο με τι, αλλά και πώς βρέθηκε στα χέρια τους- κι έτσι μπόρεσαν να κατέβουν από την υδρορροή και να το σκάσουν κάτω από τη... μύτη των

αστυνομικών. Οι αστυνομικοί δεν πήραν καν είδηση πότε έγινε η απόδραση. Γύρω στις 06.30 χθες το πρωί διαπίστωσαν ότι από το κελί... έλειπαν οι τρεις Αλβανοί που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ανάμεσά τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας.

Το κενό στα κάγκελα της τουαλέτας μπορεί να ήταν πολύ μικρό, αλλά οι επικίνδυνοι κακοποιοί είναι εξαιρετικά μικρόσωμοι και μπόρεσαν άνετα να περάσουν από μέσα.

Το κελί βρίσκεται στον πρώτο όροφο, σε ύψος επτά μέτρων, και ήταν ριψοκίνδυνο το να πηδήξουν στο έδαφος, οπότε οι τρεις σκληροί Αλβανοί πιάστηκαν, σαν έμπειροι αναρριχητές, από την υδρορροή, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα και από εκεί προσγειώθηκαν στον αύλειο χώρο, σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων (!) από το κουβούκλιο του φρουρού του τμήματος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό... Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα πώς «πέρασε» στο κελί το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κρατούμενοι «λιμάριζαν» όλο το βράδυ τα κάγκελα του παραθύρου του κελιού και είχαν αφήσει ανοιχτή τη βρύση της τουαλέτας για να μην ακούγεται ο θόρυβος που έκαναν.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγγείλει εδώ και χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα Αργυρούπολης.

Οι πέντε Αλβανοί και η Πολωνέζα σύντροφος του αρχηγού τους είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, στη Βούλα, στον Αλιμο και στη Βάρη.
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσά τους ήταν και ένας 17χρονος μαθητής λυκείου, που έδινε πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, αλλά το βράδυ μετατρεπόταν σε επαγγελματία διαρρήκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα