Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Αγκυρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα»

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Αγκυρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα»08.08.2018Πρόσωπα

Αυστηρό μήνυμα-προειδοποίηση προς την Αγκυρα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης άδικης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, έστειλε από την Αμοργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οπως διεμήνυσε, η Ελλάδα

δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και, πάνω απ’ όλα, τη δημοκρατία και τον άνθρωπο. «Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά» είπε επί λέξει. Μάλιστα, τόνισε σε αυστηρό ύφος πως «αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει τεράστιο λάθος» και ξεκαθάρισε ότι το ηθικό τους είναι «ακμαίο» και αποδεικνύει «τι σημαίνει Ελληνας στρατιωτικός».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος «προειδοποίησε» την Τουρκία ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είναι απέναντι σε όσες συμπεριφορές πλήττουν μόνο Ελληνες πολίτες και Ελληνες στρατιωτικούς αλλά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Οπως είπε, η γείτονα «εκτίθεται ανεπανόρθωτα» γιατί δεν σέβεται τίποτε από τα δύο, ούτε το κράτος δικαίου ούτε την έννοια της δημοκρατίας, και, επομένως, τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. «Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, για να προσθέσει ότι «δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα