Εφυγε νωρίς το χαμογελαστό κορίτσι των media

Εφυγε νωρίς το χαμογελαστό κορίτσι των media08.08.2018Πρόσωπα

Η Ρίκα Βαγιάννη «έσβησε» μόλις στα 56 χρόνια της έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Ρίκα Βαγιάννη, η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια με την εξαιρετική πένα, που πάλευε με τον καρκίνο στον πνεύμονα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τελικά, έπειτα από νοσηλεία αρχικά σε δημόσιο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε ιδιωτικό, κατέληξε χθες το πρωί, βυθίζοντας στη θλίψη

τον 13χρονο γιο της Οδυσσέα, τον σύζυγό της Νίκο Στεφανή και τον πατέρα της καρδιάς της, τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη.

Η Μαρίκα Ζούλα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου, η οποία επίσης πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο. Το «Βαγιάννη» προέκυψε από τα αρχικά γράμματα του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και το όνομα του Γιάννη Διακογιάννη, που ως δεύτερος σύζυγος της μητέρας της τη μεγάλωσε σαν κόρη του.

Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Ηδη, όμως, από το 1979 είχε αρχίσει να εργάζεται ως ηθοποιός. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες αλλά και σε σίριαλ, μεταξύ αυτών και στο «Μινόρε της αυγής».
Ομως, όπως θα δηλώσει η ίδια πολλά χρόνια μετά στη «LiFO», «δεν μου βγήκε καθόλου αυτό το χαρτί, της υποκριτικής. Αργότερα, βέβαια, ανακάλυψα ότι υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος: Δεν είχα καθόλου ταλέντο!».

Επειδή ήθελε να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, είχε ήδη αρχίσει να δημοσιογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Διετέλεσε αρχικά συντάκτρια και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ενα», «Και», «Τέταρτο», και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην «Απογευματινή» και από το 2005 στο «Εθνος». Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε ως ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Εχει παρουσιάσει πολλές εκπομπές στο Μega, στο Star, στο Seven Χ, στο Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε η συνεργασία της με την ΕΡΤ, στην οποία παρέμεινε έως το 2011. Η Ρίκα Βαγιάννη έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία, ενώ το 2015 έθεσε υποψηφιότητα με το Ποτάμι.

«Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά τον σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Δεν τη γνώρισα καλά, αλλά πάντα την ξεχώριζα για την τόσο διακριτή παρουσία της. Θα λείψει η ασυμβίβαστη ματιά της, η καθαρή σκέψη της».

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στη Ρίκα Βαγιάννη αύριο, ενώ έως χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για την τελετή της κηδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα