Εκτός ορίων η αντιπαράθεση με φόντο τα καμένα

Εκτός ορίων η αντιπαράθεση με φόντο τα καμένα07.08.2018Παρασκήνιο

Για κλοτσιές μίλησε ο Β. Οικονόμου και για «ελεεινούς» ο Χρ. Καραγιαννίδης

Ξεφεύγει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Δεκαπέντε μέρες μετά την εθνική τραγωδία, και με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να παραμένει ανοιχτή, τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια ολοένα και πληθαίνουν, ενώ εντείνεται και η κόντρα για τις ευθύνες.

Αφορμή για την πολιτική ανάφλεξη στάθηκε η δήλωση του Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή της Ν.Δ. και τομεάρχη

Υγείας του κόμματος, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στην περιφερειάρχη Αττικής, υποστήριξε ότι «θέλουνε κλοτσιές και δρόμο».

Δικαιολογίες

Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για δικαιολογίες των κυβερνητικών στελεχών για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. «Δεν έχουμε δασολόγιο, δεν έχουμε κτηματολόγιο, αλλά αυτό δεν το ξέρανε και ο κ. Τσίπρας και η κυρία Δούρου; Δεν πολιτεύτηκαν με αυτό το δεδομένο; Δεν το ήξεραν όταν πολιτεύτηκαν το 2014 η κυρία Δούρου και ο κύριος Τσίπρας το 2015;» αναρωτήθηκε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Αμεση ήταν, όπως αναμενόταν, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που, με ανακοίνωσή του, σημείωσε πως «οι απειλές για κλοτσιές και οι λεκτικοί τραμπουκισμοί αποκαλύπτουν το επίπεδο τόσο του ίδιου όσο και της παράταξής του». Συμπλήρωσε δε πως τέτοιες δηλώσεις «δεν έχουν καμία θέση στον δημόσιο διάλογο και στην πολιτική αντιπαράθεση».

Εμπρηστικές δηλώσεις ακούστηκαν ωστόσο και από κυβερνητικά χείλη. Οι συριζαίοι βουλευτές έχουν αρχίσει το τελευταίο τριήμερο να τοποθετούνται δημόσια, μετά και τη λήξη του εμπάργκο από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πάντα... ομιλητικότατος Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε σε συνέντευξή του πως, εκτός από «ελάχιστες» εξαιρέσεις στο πολιτικό πεδίο, αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα «ελεεινών». Οπως είπε επί λέξει, «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μια ομάδα ελεεινών ανθρώπων, με τον πιο ελεεινό αυτών να ηγείται αυτής της παράταξης και δεν μπορεί να γίνει κουβέντα». Χαρακτήρισε δε «εξαιρετικά σωστή» την απόφαση του κόμματος να μην υπάρχουν αυτές τις ημέρες στελέχη του κόμματος στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών, ενώ πρόσθεσε πως «το σύνολο της αντιπολίτευσης προέβη σε κανιβαλισμό». Σε κάθε περίπτωση, είναι η ώρα τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις και να σταματήσουν επιτέλους αυτού του είδους οι διχαστικές συγκρούσεις πάνω σε 91 νεκρούς, που δεν οδηγούν πουθενά ούτε κάνουν σοφότερο τον ελληνικό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα