Παππάς: Επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά Μαρινάκη!

Παππάς: Επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά Μαρινάκη!10.10.2018Πρόσωπα

Τι είπε για τη δραστηριότητα του εκδότη στον χώρο του Τύπου, ανταποδίδοντας τα πυρά για την ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε για την ΕΡΤ από site του ομίλου Μαρινάκη. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πτοείται

και ανταπέδωσε τα πυρά με μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στον συγκεκριμένο εκδότη για τη δραστηριότητά του στον χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Παππάς επιτίθεται στον κ. Μαρινάκη, στον οποίο ανήκει το πρακτορείο διανομής Τύπου, λέγοντας ότι «εφημερίδες, όπως η “Καθημερινή” ή η “Real”, έχουν φύγει από τις μετρήσεις, γιατί υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων - ο κατέχων το δίκτυο διανομής έχει και εφημερίδες». Ωστόσο, παρά τις διαπιστώσεις αυτές, η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην εφαρμογή του συστήματος καταγραφής των κυκλοφοριών σε πραγματικό χρόνο (barcode), ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική κυκλοφορία των εφημερίδων.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται η ΕΡΤ στην πρωτοβουλία της να μπει στον χώρο των τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων ποδοσφαίρου, αφήνοντας αιχμές κατά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι θέλει να ελέγξει τον χώρο του ποδοσφαίρου. «Κάποιοι επιθυμούσαν να έχουν αυξημένο έλεγχο σε ποδοσφαιρικές ομάδες με οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός ότι μπήκε η ΕΡΤ δυναμικά και έχει συμφωνία με επτά ομάδες της Super Leage είναι προφανές ότι ενοχλεί» αναφέρει.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Παππάς μιλά και για «σημαντικά βήματα χειραφέτησης» της ΕΡΤ από την Digea, στην οποία «σταματά να πληρώνει 1.500.000 ευρώ τον χρόνο για να μεταφέρει το σήμα της» και συσχετίζει τις επιθέσεις που δέχεται από τον όμιλο Μαρινάκη με τη στάση της Ν.Δ. έναντι της ΕΡΤ, εκφράζοντας την ευχή η Ν.Δ. να σταματήσει το εμπάργκο στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών μιας πολιτικής την οποία άσκησε ο ίδιος και είχε τα αποτελέσματα που είχε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα