Κυριάκος: Ο Τσίπρας αποχωρεί αφήνοντας «παγίδες»!

Κυριάκος: Ο Τσίπρας αποχωρεί αφήνοντας «παγίδες»!10.10.2018Ειδήσεις

Προειδοποιήσεις προς τα «γαλάζια» στελέχη απευθύνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν θα είναι εύκολη η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, ενώ σταθερά προβάλλει το νέο αφήγημα

του Μοσχάτου για «παγίδα» που στήνει ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ενδεχόμενη «γαλάζια» διακυβέρνηση.

Είναι η χαρακτηριστική η φράση «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. αποχωρούν αλλά δεν υποχωρούν» που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματικά στελέχη της Ν.Δ. στην Πρέβεζα.

Ως προς την επικείμενη εκλογική μάχη από τη Ν.Δ. παραπέμπουν στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη επειδή, όπως τονίζουν, οι κυβερνώντες «πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν σε παγίδες για το αύριο».

Τη ρητορική αυτή καθώς και το νέο αφήγημα της Ν.Δ. που παρουσίασε κ. Μητσοτάκης στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού των «γαλάζιων» τομεαρχών έρχονται να ενισχύσουν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και οι επιθέσεις των κερδοσκόπων στις τράπεζες και στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το αφήγημα της Ν.Δ., η ανησυχία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου σχεδιάζει να αφήσει πίσω της «καμένη γη», καθώς την ώρα που θα παραδίδει την εξουσία η κατάσταση της οικονομίας δεν θα επιτρέπει στη χώρα τον δανεισμό από τις αγορές, ενώ άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τη Ν.Δ. θα εξαντλείται σιγά σιγά και το χρηματοδοτικό μαξιλάρι.

Για τη Ν.Δ. πάντως οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία δεν έχουν οικονομική αλλά αποκλειστικά πολιτική απάντηση σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του δανεισμού της χώρας από τις αγορές, και είναι επίσης χαρακτηριστική η φράση του κ. Μητσοτάκη ότι η χώρα πληρώνει το «πολιτικό ρίσκο Τσίπρα και Καμμένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα