Ο Σαμαράς υπέγραψε το μανιφέστο των «αποτυχημένων» υπέρ του ΝΑΤΟ

Ο Σαμαράς υπέγραψε το μανιφέστο των «αποτυχημένων» υπέρ του ΝΑΤΟ28.09.2018Πρόσωπα

Διακήρυξη αρχών για την υπεράσπιση των «δυτικών αξιών», της «εμπιστοσύνης» στο ΝΑΤΟ και του «σεβασμού» στην Ε.Ε. υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με άλλους 30 ξοφλημένους και αποτυχημένους πολιτικούς παράγοντες, πρώην υπουργούς και αρχηγούς

κρατών της Δύσης.

Η διακήρυξη, η οποία δημοσιεύτηκε χτες στους «New York Times», κατ' ουσίαν στρέφεται κατά της Ρωσίας και της Κίνας. Οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων είναι ο Τόνι Μπλερ, η Μάντλεν Ολμπράιτ, ο Μάρτιν Σουλτς, ο Τζο Μπάιντεν, ο Γιόσκα Φίσερ και ο πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης, δηλώνουν «ευγνώμονες κληρονόμοι» ζητώντας την υπεράσπιση και την επαναβεβαίωση του «καθεστώτος διατλαντικής ασφάλειας» που καθιερώθηκε κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο διάσπασης της μεταπολεμικής δυτικής συμμαχίας και σημειώνουν: «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ουσιαστική μας συμμαχία - και αρνούμενοι να επιτρέψουμε στις αναπόφευκτες διαφορές που προκύπτουν ακόμη και μεταξύ των στενότερων εταίρων να θέσουν σε κίνδυνο τον δεσμό μας». Καταλήγουν μάλιστα υπογραμμίζοντας: «Σε αυτήν την καθοριστική στιγμή παροτρύνουμε άλλους πολιτικούς να συμμαχήσουν ενάντια σε κοινούς κινδύνους και να επιδιώξουν κοινές ευκαιρίες σε έναν εξελισσόμενο κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα