Προεκλογικό κάλεσμα πανστρατιάς του Κυριάκου

Προεκλογικό κάλεσμα πανστρατιάς του Κυριάκου28.09.2018ΝΔ

Ανοιγμα σε ενοχλημένους κεντροδεξιούς και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! Πυρά κατά Τσίπρα για Προσφυγικό, ΕΡΤ, Δικαιοσύνη

Aνοιγμα σε όσους απείχαν από τις εκλογές, σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνονται «απογοητευμένοι» και «προδομένοι», αλλά και σε

παραδοσιακά στελέχη της Κεντροδεξιάς που έχει ενοχλήσει με τις επιλογές του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε πανστρατιά τους «παλιούς συναγωνιστές της παράταξης, που στη διάρκεια του χρόνου απομακρύνθηκαν», αλλά και σε συνάντηση «με συμπολίτες μας που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της παράταξής μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας χθες στους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «δήθεν αριστερή» και ταύτισε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βίκτορ Ορμπαν.

Το Προσφυγικό και η λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας είναι τα σημεία αιχμής αυτής της επίθεσης Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τη Μόρια ως τον «χειρότερο καταυλισμό», κατήγγειλε αδιαφάνεια και δεσμεύτηκε για διενέργεια έρευνας για το πού πήγαν κονδύλια ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Μίλησε ακόμη για επιχείρηση «εκφοβισμού» των δημοσιογράφων και μετατροπής της ΕΡΤ σε «τηλεβόα» του Μαξίμου, ενώ μίλησε για κυβερνητικό «αυταρχισμό» και «προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», τονίζοντας ότι «οι λαϊκιστές, ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης, έχουν ως μόνο μέλημά τους, όταν έρχονται στην εξουσία, την παραμονή τους σε αυτήν. Σε αυτό, ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κ. Ορμπαν».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, στέλνοντας ωστόσο και εσωκομματικά μηνύματα, καθώς συμπλήρωσε ότι «στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή απέναντι στον κ. Ορμπαν. Οποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ζητήματα για τη θέση του στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένειά μας».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι δεν θα την κυρώσει η Ν.Δ. στη Βουλή, ζήτησε μάλιστα εκλογές και εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι παρακολουθεί αμήχανα τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη «μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα που τους προσέφερε». Παράλληλα, έβαλε κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «συναλλάσσεται με συνεταίρο με τον οποίο στα λόγια διαφωνεί, αλλά στην πράξη στήριξε ουσιαστικά τη συμφωνία» με αντάλλαγμα την εξουσία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. θα βάλει «φρένο στον κατήφορο», ενώ, μιλώντας για την απώλεια του «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν - η νομιμότητα θα επιστρέψει».

Απάντηση Μαξίμου με αναφορές σε Novartis και «Κήρυκα Χανίων»

Στις επιθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανηθικότητα και αδιαφάνεια της κυβέρνησης απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. «να προσέχει τι ξεστομίζει» και επαναφέροντας στην επικαιρότητα υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς. «Εάν μαζευτούν όσοι περιμένουν τα δανεικά και αγύριστα της Ν.Δ., του “Κήρυκα Χανίων”, των offshore, της Novartis και όλων των άλλων σκανδάλων της, θα κλείσει για έναν μήνα η Πειραιώς» σχολίασε χαρακτηριστικά το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Το βασικό πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς την καταστροφολογία του. Είναι ότι την πιστεύει ο ίδιος. Σήμερα όμως ξεπέρασε τον εαυτό του. Υστερα από ένα εικοσάλεπτο λογύδριο καταστροφής ο κ. Μητσοτάκης είπε επί λέξει: “Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν χαρίζουμε τίποτα”. Τον καλούμε να προσέχει τι ξεστομίζει» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεκλογικό, Κυριάκου,proeklogiko, kyriakou