Εργο καινοτομίας, θυσία στο Κατοχικό Ταμείο

Εργο καινοτομίας, θυσία στο Κατοχικό Ταμείο28.09.2018Ρεπορτάζ

Απίστευτο! Το πρότυπο, καινοτόμο και μοναδικό στην Ελλάδα Εκθετήριο και Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων, που επρόκειτο να δημιουργηθεί στις Σέρρες για να στηρίξει τα αγροτικά προϊόντα της Μακεδονίας, «παγώνει» λόγω Κατοχικού Ταμείου!

Η έκταση 17 στρεμμάτων που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα παραχωρούνταν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία

Αγροδιατροφική Σύμπραξη, που αποτελεί τον στρατηγικό σύμβουλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρασε στο Υπερταμείο και το έργο πλέον δεν μπορεί να ξεκινήσει!

Οι 18 εμπλεκόμενοι φορείς που απαρτίζουν την Αγροδιατροφική Σύμπραξη λογάριαζαν χωρίς τους δανειστές! Οπως λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρός της και πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, «όλα είχαν προχωρήσει και σε πολύ σύντομο διάστημα παρακάμψαμε όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, βρήκαμε τον χώρο και θα υπογράφαμε τη σύμβαση παραχώρησης, ώστε να ανακαινιστούν από εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα κτίρια που υπάρχουν, για να δημιουργήσουμε το Εκθετήριο Αγροτικών Προϊόντων. Ξαφνικά, όμως, μαθαίνουμε ότι το ακίνητο βρίσκεται στη λίστα με τον πλούτο μας που μεταβιβάστηκε στο Υπερταμείο».

Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη, το Εκθετήριο και Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο με τη χρήση συγκεκριμένης παγκόσμιας πλατφόρμας θα μπορεί να φέρνει σε επαφή αγοραστές της διεθνούς αγοράς με παραγωγούς προϊόντων. «Ενα βήμα πριν από την υλοποίηση του πρότζεκτ το έργο μπλοκάρεται» σχολιάζει ο κ. Κιλτίδης, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει επαφές με τους τοπικούς βουλευτές και θεσμικούς παράγοντες των Σερρών. Ενήμερος είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος φέρεται ότι ζητά εξαίρεση του ακινήτου από τη λίστα.

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα