5,1 Ρίχτερ πριν από τον «Ζορμπά»

5,1 Ρίχτερ πριν από τον «Ζορμπά»28.09.2018Ρεπορτάζ

«Χόρεψε» η νοτιοδυτική Ελλάδα από την ισχυρή δόνηση ανοιχτά της Πύλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανησυχία

Ρεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Την «επίσκεψη» του Εγκέλαδου δέχθηκαν στις 13.21 χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι στη Μεσσηνία, συγκεκριμένα στην περιοχή της Πύλου, καθώς σημειώθηκε μια ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του

Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών). Μάλιστα, η δόνηση ταρακούνησε επίσης την Ηλεία και την Αχαΐα, ενώ έγινε αισθητή ακόμη και στη Ζάκυνθο. Πάντως, από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο περίπου 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου... Για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς γενικά παρουσιάζει πολύ υψηλή σεισμικότητα».Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουνίου σημειώθηκε μια δόνηση 5,4 Ρίχτερ σε υποθαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στην Πύλο, συγκεκριμένα 27 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δείχνει ότι υπήρχε μια μικρή έξαρση στην περιοχή, όχι όμως σε τέτοιο επίπεδο που να προκαλεί ανησυχία.

«Είχε διάρκεια»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. «Αν και ο σεισμός είχε διάρκεια, δεν ήταν έντονος και δεν δημιούργησε προβλήματα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Ωστόσο, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος είχε επικοινωνία τόσο με τους διευθυντές των σχολείων όσο και με τους προέδρους των κοινοτήτων, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά. Και ο κ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα της περιοχής, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει σε σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα