Μύκονος: Στη φάκα «φιλότεχνοι» φοροφυγάδες

Μύκονος: Στη φάκα «φιλότεχνοι» φοροφυγάδες05.07.2018Αστυνομικά

Τον δρόμο της φοροδιαφυγής επιχείρησε να ακολουθήσει αλλοδαπός μεγιστάνας στη Μύκονο, ο οποίος μέσω τρίτων προσπάθησε να περάσει έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας από αεροδρόμιο της Γαλλίας στη χώρα μας.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι άγνωστοι θα επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα πανάκριβα έργα τέχνης. Ετσι, εκτελώνισαν κανονικά τους πίνακες και έθεσαν σε εφαρμογή συντονισμένο σχέδιο παρακολούθησης των παραβατών.

Τα μέλη της σπείρας, μη γνωρίζοντας ότι κάθε τους κίνηση παρακολουθείται, μετέφεραν τους πίνακες σε γνωστή γκαλερί της Μυκόνου, όπου επενέβη ειδικό κλιμάκιο εφοριακών από τον Πειραιά και κατέσχεσε το παράνομο φορτίο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι εμπλεκόμενοι «λύγισαν» και αποκάλυψαν πως τα έργα τέχνης που επιχείρησαν να κρύψουν από το κράτος προορίζονταν για τη βίλα ενός κροίσου.

Πολυτελής κατοικία

Ο τελευταίος απέκτησε πρόσφατα την πολυτελή κατοικία, την οποία σκόπευε να κοσμήσει με πίνακες μεγάλης αξίας. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανατράπηκαν και πλέον θα κληθεί να αποδείξει αν έχει ή όχι σχέση με την υπόθεση. Επειτα από την κατάσχεση των πινάκων, οι Αρχές αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας της γκαλερί για 48 ώρες και, ταυτόχρονα, άρχισαν φορολογικούς ελέγχους τόσο για τον ιδιοκτήτη της όσο και για τον τελικό παραλήπτη των πινάκων.

Την ίδια ώρα, έχουν επιστρατευτεί ειδικοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν ύστερα από έρευνα με τη χρήση διάφορων μεθόδων να εκτιμήσουν ποια είναι η αξία των κατασχεμένων έργων τέχνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι πέντε πίνακες φέρουν υπογραφές διάσημων ζωγράφων, γεγονός που κάνει τους αρμοδίους να πιστεύουν πως πρόκειται για έργα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα