Ταϊλάνδη: Εφτασε βοήθεια για τους εγκλωβισμένους

Ταϊλάνδη: Εφτασε βοήθεια για τους εγκλωβισμένους05.07.2018Ειδήσεις

Καλά στην υγεία τους είναι τα 11 παιδιά και ο προπονητής τους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης εδώ και 10 ημέρες.

Νέο βίντεο δείχνει τα παιδιά να χαμογελούν και να συστήνονται ένα ένα απευθυνόμενα στην κάμερα και τονίζοντας ότι είναι καλά. Το βίντεο που τραβήχτηκε από τους δύτες των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης, οι οποίοι μπήκαν στο σπήλαιο, αναρτήθηκε μαζί με άλλα στην επίσημη σελίδα των βατραχανθρώπων του ναυτικού της χώρας στο facebook.



Οι άντρες των ειδικών δυνάμεων μαζί με στρατιωτικούς γιατρούς μπήκαν στο σπήλαιο για να προσφέρουν στους εγκλωβισμένους τις πρώτες βοήθειες και τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους τρόφιμα και νερό. Επιπλέον τούς προμήθευσαν με ειδικές κουβέρτες και φακούς, ενώ από εδώ και στο εξής -και ως την οριστική διάσωσή τους- δύο άντρες θα βρίσκονται μαζί τους ανά πάσα στιγμή.

Οι βατραχάνθρωποι του ταϊλανδέζικου ναυτικού έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να μαθαίνουν στα παιδιά κολύμπι και καταδύσεις καθώς και τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού των καταδύσεων, καθώς ένα από τα σενάρια για τη διάσωσή τους είναι και το υποβρύχιο κολύμπι από τα στενά περάσματα του σπηλαίου, που οδηγούν στην ελευθερία.

Ο άλλος -πιο ασφαλής τρόπος- διάσωσής τους είναι να περιμένουν μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά των βροχών που έχουν πλημμυρίσει το σπήλαιο, ώστε να μπορέσουν να βγουν περπατώντας. Αυτό ωστόσο μπορεί να πάρει ακόμα και τέσσερις μήνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα