Ηρθη η ασυλία Κατρούγκαλου για το Δημοκρίτειο

Ηρθη η ασυλία Κατρούγκαλου για το Δημοκρίτειο05.07.2018Πρόσωπα

Ηρθη η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, κατόπιν και δικού του αιτήματος, για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας στο Δημοκρίτειο, στο οποίο διατελούσε καθηγητής.

Ο κ. Κατρούγκαλος διώκεται, από κοινού με άλλους καθηγητές του πανεπιστημίου, για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ. «Δεν υφίσταται

στην υπόθεση αυτή η παραμικρή σκιά ποινικής ή άλλης ευθύνης» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ωστόσο ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, εν όψει και της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, δίνοντας το σήμα, όπως είπε, ότι πρέπει να αλλάξει «το απαράδεκτο καθεστώς ασυλίας των πολιτικών».

Την ίδια ώρα, ήρθη και η ασυλία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου για συμμετοχή του σε τροχαίο. Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου «να μπει επιτέλους τέλος σε αυτή την υπόθεση μέσω της δικαστικής οδού», όπως είπε. Πάντως, τόνισε ότι υπαίτιος είναι ο αντίδικος, καθώς πέρασε στο απέναντι ρεύμα και βρισκόταν αποδεδειγμένα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παράλληλα, η Ολομέλεια καταψήφισε την άρση της ασυλίας του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την υπόθεση Καρούζου, αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, για τη γνωστή υπόθεση της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του υπουργείου Αμυνας αναφορικά με την ακυρωθείσα πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα