Μήνυμα Παυλόπουλου προς ΠΓΔΜ

Μήνυμα Παυλόπουλου προς ΠΓΔΜ05.07.2018Πρόσωπα

Εκκληση για ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά ζητήματα και αυστηρή προειδοποίηση προς την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος...

...κατά τη συνάντηση που είχε χθες με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

Ειδικότερα για την ΠΓΔΜ

ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι, για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε προοπτική της σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., θα πρέπει να κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες αλλαγές στην έννομη τάξη της, αρχής γενομένης από το ίδιο το Σύνταγμά της, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. «Περιμένουμε την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης.

Τότε και μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και υπενθύμισε ότι, κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η γειτονική χώρα αποδέχθηκε μια ιστορική αλήθεια, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν λαό ο οποίος είναι σλαβικός και η γλώσσα του είναι σλαβική.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε όμως και ακόμη ένα μήνυμα, προς την Τουρκία, για τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αλλά κυρίως των Συνθηκών, οι οποίες καθορίζουν τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι -όπως είπε- και σύνορα της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα