Δ. Θεσσαλονίκης: Έγραψαν συνθήματα σε παιδική χαρά πριν ακόμα παραδοθεί (ΦΩΤΟ)

Νέες παιδικές χαρές που θα δοθούν προς χρήση στους πολίτες τις επόμενες μέρες παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς, κατά τη διάρκεια περιοδείας σε χώρους που γίνονται έργα στην πόλη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε από την παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στην οδό Γιαννιτσών και συνεχίστηκε σε αυτήν στο πάρκο της ΧΑΝΘ.

Εκεί οι δύο άνδρες αντίκρισαν

έκπληκτοι να έχουν γραφτεί ήδη συνθήματα με σπρέι σε παιχνίδια.

"Έχουμε γκράφιτι επάνω στις παιδικές χαρές. Δεν έχουμε βρει τρόπο πως να προστατέψουμε το βρόμισμα και τα γκράφιτι, όχι μόνο στις παιδικές χαρές αλλά και παντού. Μόνο αν αναπτυχθεί μια άλλη κοινωνική συνείδηση στους διάφορους επαναστατημένους που βγάζουν τα απωθημένα τους. Αυτό δεν είναι μόνο στη Θεσσαλονίκη, είναι σε ολόκληρη την Ελλάδα", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς ανέφερε:

"Αυτά δεν είναι γκράφιτι, είναι βρωμιές. Αυτοί που θέλουν να κάνουν γκράφιτι, τους δίνουμε συγκεκριμένες επιφάνειες και κάνουν πράγματα σε σχέση με την καλλιτεχνία. Μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα ειδικά με τον καθαρισμό τους, πρέπει να δώσουμε χρήματα για να τα καθαρίσουμε. Θα καταλήξουμε να βάλουμε στις προδιαγραφές των νέων παιδικών χαρών να γίνεται επάλειψη με αντι-γκράφιτι υλικά ώστε μετά να μπορούν να ξεπλένονται εύκολα. Αυτό είναι κατάπτωση. Δεν είναι σωστό".

Αναπλάσεις σε παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης

Τέσσερες νέες παιδικές θα παραδοθούν στους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές σε ΧΑΝΘ, Καππαδοκίας, Γιαννιτσών και Βοσπόρου. Τό έργο θα κοστίσει συνολικά 350.000 ευρώ.

Οι πρώτες τρεις αναμένεται αποδοθούν τις επόμενες ημέρες ενώ η τέταρτη σε λίγες εβδομάδες.

"Οι παιδικές χαρές κάθε μία είναι ένα βήμα να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων" δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

"Το βασικό είναι να φτιάχνουμε παιδικές χαρές. Πολλαπλασιάζονται, έχουμε κι άλλες στο πρόγραμμα είτε μέσω του ιδρύματος Νιάρχος είτε στο τεχνικό πρόγραμμα" τόνισε ο κ. Παππάς.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα