Νέο «φάουλ» της ΝΔ με προσωπική επίθεση στον Μοσκοβισί

Νέο «φάουλ» της ΝΔ με προσωπική επίθεση στον Μοσκοβισί05.07.2018Πρόσωπα

Κεφαλογιάννης: Μίλησε σαν υποψήφιος των Σοσιαλιστών. Λέει ψέματα η Πειραιώς (!), ήταν η απάντηση του Γάλλου

Ελληνική Βουλή σε φάση... εξάρσεων θύμισε χθες το Ευρωκοινοβούλιο, με τον Πιερ Μοσκοβισί να δέχεται τα πυρά του Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Ευρωπαίο επίτροπο να «αδειάζει» με ηχηρό τρόπο την ηγεσία της Ν.Δ., διαψεύδοντας κατηγορηματικά το αφήγημα της Ν.Δ. για τέταρτο Μνημόνιο.

Ο κ. Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση για την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, εγκάλεσε μάλιστα την αντιπολίτευση στη χώρα μας με την προτροπή να μη λέει ψέματα!

«Οι Ελληνες πολιτικοί, βάσει αυτών που άκουσα χθες (σ.σ.: προχθές), πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε, καθώς ένας πολιτικός δεν πρέπει να στρέφεται κατά της αλήθειας. Η ενισχυμένη εποπτεία δεν αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα. Δεν μιλάμε για τέταρτο πρόγραμμα, αυτό είναι ψέμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίτροπος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος κάνει μονίμως λόγο για τέταρτο Μνημόνιο. «Τα πολιτικά πάθη είναι αυτά που είναι, αλλά δεν θα πρέπει να οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας και να δράσουν εις βάρος της χώρας. Αν παίζω κάποιο παιχνίδι, είναι το παιχνίδι της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Μετωπική

Εντύπωση προκάλεσε η μετωπική επίθεση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στον επίτροπο Οικονομικών, κατηγορώντας τον κ. Μοσκοβισί ότι «δεν συμπεριφέρθηκε ως Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Γιούνκερ» και ότι «υιοθέτησε το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια». Στον κ. Κεφαλογιάννη απάντησε σε σκληρό ύφος ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέγοντας ότι «μιλάνε αυτοί που ευθύνονται για το έλλειμμα 15%».

Για «επιτήρηση» και όχι για τέταρτο Μνημόνιο έκανε λόγο στην παρέμβασή του και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, που κάλεσε την ελληνική πλευρά να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Προβληματισμό πάντως προκάλεσε η αναφορά του κ. Σεντένο ότι από τα 15 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης του τρίτου Μνημονίου τα 5,5 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή χρέους θα διατεθούν το 2020. Αργά χθες το βράδυ κύκλοι του κ. Σεντένο έκαναν λόγο για φραστικό λάθος και διέψευσαν τον τεμαχισμό της δόσης, που θα σήμαινε ότι οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν γρήγορη πρόωρη αποπληρωμή μέρους του χρέους.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup στη «Ναυτεμπορική», όπου έβαλε «πάγο» στα σενάρια περί μη μείωσης των συντάξεων, λέγοντας: «Αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα