Πέρασε η τροπολογία που δίνει ελπίδα στους δύο ομήρους της Αδριανούπολης

Πέρασε η τροπολογία που δίνει ελπίδα στους δύο ομήρους της Αδριανούπολης05.07.2018Πρόσωπα

Ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή η τροπολογία για τους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Τώρα αποκτούν επιχειρήματα περί μόνιμης κατοικίας τους στην Τουρκία προκειμένου το τουρκικό δικαστήριο να μην μπορεί να επικαλεστεί λόγους για την περαιτέρω κράτησή τους.

Πρόκειται για τροπολογία του βουλευτή

των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη, που έκανε δεκτή ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με την οποία σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Εξηγώντας την τροπολογία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Ελληνες θα θεωρείται ότι υπηρετούν στην Τουρκία. Ως εκ τούτου, το επιχείρημα που προβάλλει η τουρκική πλευρά, ότι δηλαδή οι δύο Eλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και επομένως δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν, πλέον δεν ευσταθεί. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν την τροπολογία, άσκησαν εντονότατη κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατηγορώντας τον για κωλυσιεργία, καθώς, όπως υποστήριξαν, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε εξαγγελθεί πριν από μήνες. «Αυτό έπρεπε να το είχατε κάνει από την πρώτη μέρα» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα