Χειροπέδες στον «Εσκομπάρ» του Κολωνακίου!

Χειροπέδες στον «Εσκομπάρ» του Κολωνακίου!05.07.2018Αστυνομικά

Συνελήφθη ο συνιδιοκτήτης του μπαρ Lili Shu, που προμήθευε με πανάκριβη καθαρή κοκαΐνη την αθηναϊκή ελίτ

Χειροπέδες στον επί δυόμισι χρόνια καταζητούμενο επιχειρηματία Σταύρο Περουκίδη (φωτό), που κατηγορείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος το οποίο «έσπρωχνε» στην αθηναϊκή ελίτ πανάκριβη καθαρή κοκαΐνη, με έδρα το γνωστό εστιατόριο Lili Shu στο Κολωνάκι, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης, πέρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη (και τη διακοπή

για τον προσεχή Δεκέμβριο) της δίκης για το «σουσάδικο της κόκας», με πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα της showbiz, έπεσε στα χέρια των Αρχών ο 54χρονος άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος τον Φεβρουάριο του 2016. Οπως αποκαλύπτει o συνήγορός του Θανάσης Αναγνωστόπουλος, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του τυχαία όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι φίλης του που τον φιλοξενούσε στην Καλλιθέα, ενώ κατά τη σύλληψη βρέθηκε πάνω του μικροποσότητα ναρκωτικών. Μάλιστα, ο 54χρονος, που φέρεται ως πρωτοκλασάτο στέλεχος στο κύκλωμα της κοκαΐνης, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη και το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε ότι είναι εθισμένος χρήστης και κρίθηκε ατιμώρητος, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του. Πλέον, ο 54χρονος επιχειρηματίας, που φέρεται ότι προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τις πουλούσε στην επώνυμη πελατεία του εστιατορίου του, θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Ομως τον προσεχή Δεκέμβριο θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλάι σε «τρανταχτά» ονόματα του καλλιτεχνικού και του επιχειρηματικού χώρου, που κατηγορούνται για την υπόθεση. Ορισμένοι, στις απολογίες τους στον ανακριτή, είχαν ρίξει στον 54χρονο φυγόδικο το «μπαλάκι» των ευθυνών για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κλητήριο θέσπισμα, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε ως... διάττων αστέρας στην αθηναϊκή νύχτα πριν από περίπου πέντε χρόνια, φέρεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα και τον πλήρη έλεγχο στις αγοραπωλησίες της πανάκριβης λευκής σκόνης, με την οποία εφοδίαζε την επώνυμη πελατεία του. Στις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ στη διάρκεια της παρακολούθησης των κινήσεων των μελών του κυκλώματος, ο Σταύρος Περουκίδης εμφανίζεται εξαιρετικά προσεκτικός και φειδωλός στα λεγόμενά του, φροντίζοντας πάντα να καλύπτει τα ίχνη του.

Οι επίμαχες συναλλαγές «βαφτίζονταν» με κωδικές ονομασίες, ενώ οι συναντήσεις γίνονταν με προσοχή πίσω από τη «βιτρίνα» του φημισμένου εστιατορίου της οδού Δεινοκράτους, το οποίο είχε μετατραπεί αθόρυβα σε «βασίλειο της κόκας».

Keywords
Αναζητήσεις
σταύρος περουκίδης
Τυχαία Θέματα