Το χιούμορ του Τσίπρα για τον Καμμένο!

Το χιούμορ του Τσίπρα για τον Καμμένο!12.10.2018Πρόσωπα

Χαμηλοί τόνοι στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του υπ. Αμυνας στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα. Και δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ…» δήλωσε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς

αν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο και σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους.

Ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας από την Κουμουνδούρου μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος, και επέλεξε τον δρόμο του χιούμορ, έχοντας αποφασίσει προφανώς να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τέθηκε, όπως αναμενόταν, επί τάπητος το ζήτημα των δηλώσεων του κ. Καμμένου επί αμερικανικού εδάφους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκεί οι τόνοι ήταν χαμηλοί, αφού όλοι έμειναν στη δέσμευση του κυβερνητικού εταίρου ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση έως και τον Μάρτιο, όποτε και θα ξανασυζητήσουν τα της μεταξύ τους συνεργασίας. Κατά τα άλλα, «κλείδωσαν» οι πέντε υποψήφιοι που θα πάρουν το χρίσμα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το κόμμα αποφάσισε και επίσημα να κατεβάσει εκ νέου τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, παρά τις πλείστες αντιδράσεις μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα κατέλθει εκ νέου ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στη Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Καρυπίδης, στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ο Κώστας Κατσιμίγας, στην Πελοπόννησο ο Γιάννης Δέδες και στη Στερεά Ελλάδα ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Χρονοδιάγραμμα

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη συνεδρίαση το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα μέχρι και τις εορτές, ενημερώνοντας πως έως τα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αναφορικά με την πολυαναμενόμενη συνταγματική αναθεώρηση, της οποίας η συζήτηση αναμένεται να αρχίσει στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η επιστροφή των αναδρομικών, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις πηγές υποστηρίζουν ότι αναφέρθηκε πως «όλα βαίνουν καλώς» και πως η υπόθεση «θα κλείσει χωρίς αναταράξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα