Γλέζος και Θεοδωράκης στο πλευρό του Λαφαζάνη

Γλέζος και Θεοδωράκης στο πλευρό του Λαφαζάνη27.09.2018Πρόσωπα

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κλήθηκε με βαριές κατηγορίες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. δεν προσήλθε χθες στη ΓΑΔΑ, ως πολιτική επιλογή, όπως είπε, για να απολογηθεί. «Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω» τόνισε στη συγκέντρωση

της ΛΑ.Ε. έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Στο σημείο βρέθηκε για περίπου μία ώρα και ο Μανώλης Γλέζος (μετέβη με καροτσάκι), στέλνοντας το δικό του μήνυμα στήριξης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο μεταξύ, με σκληρές εκφράσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο θέμα: «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Ωστε και Μανιαδάκης, κύριε πρωθυπουργέ; Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού. Να αναμένω κι εγώ τη δική μου κλήση “δι’ υπόθεσίν μου” (και στο βάθος Μακρόνησος);» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Υπέρ του επικεφαλής της ΛΑ.Ε. τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αλλά και 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική ερώτησή τους. Συγκεκριμένα, ζήτησαν να ασχοληθεί το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος με ενέργειες οργανωμένων ομάδων «με σαφή φασιστικά και νεοναζιστικά χαρακτηριστικά» και όχι με δημόσιες πολιτικές πράξεις διαμαρτυρίας, όπως συνέβη με την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα