Μύδροι κατά Κυριάκου για «σχέδιο αποστασίας»

Μύδροι κατά Κυριάκου για «σχέδιο αποστασίας»27.09.2018Πρόσωπα

Εξαλλος ο Λεβέντης, βλέπει δάκτυλο του προέδρου της Ν.Δ. πίσω από τις αποχωρήσεις των βουλευτών του

Σε σοβαρές καταγγελίες για «σχέδιο αποστασίας» προχώρησε ο Βασίλης Λεβέντης μετά την αποχώρηση του Αριστείδη Φωκά από την Ενωση

Κεντρώων και κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του κόμματός του.

Σε έξαλλη κατάσταση ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων τόνισε χαρακτηριστικά: «Να σταματήσει τις βρομιές με τις αποστασίες ο Μητσοτάκης. Ο λαός τιμωρεί, θα πιάσω 20%». Μάλιστα ο κ. Λεβέντης απέδωσε στον πρόεδρο της Ν.Δ. προσπάθεια διάλυσης της Ενωσης Κεντρώων και ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι θα πετύχει αυτοδυναμία, εάν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική». Επιπλέον ο κ. Λεβέντης μίλησε για αντίστοιχη με του κόμματός του προσπάθεια αποδόμησης τόσο του Ποταμιού όσο και των ΑΝ.ΕΛ.

Επίθεση στον Αριστείδη Φωκά για «ανέντιμη» ενέργεια εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, χαρακτηρίζοντας «παράδοξη και εξοργιστική περισσότερο από κάθε άλλη αποχώρηση» την ανεξαρτητοποίηση Φωκά. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Μεγαλομύστακας χαρακτήρισε «προσχεδιασμένη και οργανωμένη» κίνηση την ανεξαρτητοποίηση του πρώην συναδέλφου του. Από την πλευρά του ο Αριστείδης Φωκάς απέρριψε τις καταγγελίες Λεβέντη υποστηρίζοντας σχετικά με το «σχέδιο αποστασίας» που ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ότι «δεν στέκει αυτό το επιχείρημα» και εξήγησε ότι «αποστασία είναι να φύγουν όλοι μαζί και να πάνε σε άλλο κόμμα».

«Δεν υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ενωσης Κεντρώων» τόνισε από τη δική του πλευρά ο παραιτηθείς από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Κεντρώων Γιώργος Σαρίδης. Καθώς οι πληροφορίες και οι φήμες εντείνονται ότι επίκειται και δική του ανεξαρτητοποίηση, ο κ. Σαρίδης ανέφερε «δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άμεσα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ζήτημα της αποχώρησής του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη για το επόμενο διάστημα.

Πάντως από τη Ν.Δ. δεν απάντησαν και απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο για τις καταγγελίες Λεβέντη. Από την πλευρά του ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, χαρακτήρισε «ανάξιες σχολιασμού» τις κατηγορίες του Βασίλη Λεβέντη που εμπλέκουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκομματική κρίση της Ενωσης Κεντρώων. «Προφανώς βρίσκεται σε καθεστώς πανικού» τόνισε ο κ. Καλαφάτης και μίλησε για «εμμονή» του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα