Χορεύοντας με τους «γύπες»!

Χορεύοντας με τους «γύπες»!27.09.2018Πρόσωπα

Συναντήσεις Τσίπρα με μεγαλοεπενδυτές, ενώ ο Μοράλες τον κάλεσε στη Βολιβία!

Aπό τον Ινδιάνο επαναστάτη Εβο Μοράλες στην αγκαλιά των... αρχικαπιταλιστών της Wall Street βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη συνάντηση που είχε μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης στη Νέα

Υόρκη με τον αριστερό πρόεδρο της Βολιβίας, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε διαδοχικά επιχειρηματικά φόρουμ με συντονιστές «θηρία» της παγκόσμιας χρηματιστικής αγοράς. Το πρώτο, υπό την επίβλεψη της Bank of America και της Merrill Lynch, και το δεύτερο της Morgan Stanley. Σε αυτές τις συναντήσεις με τους γύπες των αγορών τον συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Xουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τα στελέχη των επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και γεωπολιτικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που ο ίδιος δίνει στη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.



Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στην Ελλάδα και στον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως τόνισε, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Αλλο κλίμα

Νωρίτερα, με τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό και... συντροφικό, καθώς συζήτησαν για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο. Αμφότεροι τόνισαν ότι «είναι μεγάλο λάθος να αναπαράγουμε διαχωρισμούς εντός της Αριστεράς, τη στιγμή που οι αντίπαλοί της συσπειρώνονται. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις». Ο κ. Μοράλες κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφτεί τη χώρα του και έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό «για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και τη μεγάλη μάχη που έδωσε και δίνει απέναντι στους ισχυρούς και στις ελίτ».
Πρόσκληση να επισκεφτεί την Ελλάδα έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Βολιβιανός πρόεδρος, ο πρώτος ιθαγενής της Λατινικής Αμερικής που κατάφερε να φθάσει σε αυτό το αξίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα