Ενημέρωση για τις επαφές με Αλβανία ζητά η Ν.Δ.

Ενημέρωση για τις επαφές με Αλβανία ζητά η Ν.Δ.25.06.2018Πρόσωπα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «τρέχει» τη συμφωνία και με την Αλβανία, και όλοι ελπίζουν να μην κλείσει και αυτή με εθνική ήττα, όπως συνέβη με το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά ενημέρωση και προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα.

Στο

περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο κ. Κοτζιάς θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, και σε αυτό θα τεθεί μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις δύο χώρες, πολλά εκ των οποίων φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να έχει ενημερώσει τον λαό. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο, η ολοκλήρωση του τρίτου γύρου συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, οι οποίες έγιναν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕ, σε «θετικό φιλικό κλίμα», με τις τεχνικές ομάδες «να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον και των δύο πλευρών».

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι είναι επικίνδυνο η κυβέρνηση να κλείνει «με σπουδή και επιπολαιότητα» μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. «Μια λανθασμένη κίνηση στην οικονομία μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Στα εθνικά θέματα, όμως, όποια υποχώρηση, όποιο λάθος, δεσμεύουν τη χώρα στο διηνεκές» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, ζητώντας άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα