Αθήνα: Ποτάμια οι δρόμοι από τη σφοδρή νεροποντή

Αθήνα: Ποτάμια οι δρόμοι από τη σφοδρή νεροποντή25.06.2018Ρεπορτάζ

Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχές και οι καταιγίδες που έπληξαν το Σάββατο αρκετές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, όπου προχθές το απόγευμα κατεγράφησαν περισσότεροι από 270 κεραυνοί.

Τα πρώτα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν στο Κερατσίνι, και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Δημοκρατίας, αλλά και στην περιοχή του Κατράκειου Θεάτρου στη Νίκαια,

καθώς από τη νεροποντή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματα για λίγη ώρα, χωρίς πάντως να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνεχίσουν την πορεία τους. Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους και στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθεί παρόμοιο σκηνικό, με πλημμυρισμένους δρόμους και προβλήματα στις μετακινήσεις ανθρώπων και οχημάτων.

Δυνατό μπουρίνι σάρωσε τις περισσότερες περιοχές της Φθιώτιδας νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Η έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη σε ορισμένες περιπτώσεις από καταιγίδες, έκανε επικίνδυνες τις οδικές μετακινήσεις. Πάντως, η κακοκαιρία δεν προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, πέρα από την πτώση ενός δέντρου πριν από την περιοχή του Καραβόμυλου. Στις εθνικές οδούς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά, αλλά με χαμηλές ταχύτητες, εξαιτίας της νεροποντής. Μάλιστα, στα διόδια αλλά και σε ενημερωτικές πινακίδες δίνονταν σχετικές οδηγίες, ώστε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα