Δημοψήφισμα για τους όρους του Brexit ζήτησαν 100.000 Βρετανοί

Δημοψήφισμα για τους όρους του Brexit ζήτησαν 100.000 Βρετανοί25.06.2018Ειδήσεις

Το κέντρο του Λονδίνου γέμισαν το απόγευμα του Σαββάτου περίπου 100.000 υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ζητήσουν από τη βρετανική κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τους όρους του Brexit.

Οι διαδηλωτές

κατέκλυσαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης κρατώντας βρετανικές, ιρλανδικές και ευρωπαϊκές σημαίες και πολύχρωμα πανό, και ζητούσαν να έχουν γνώμη για τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δύο χρόνια αφότου η χώρα ψήφισε με 52% έναντι 48% υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολιτικές διαιρέσεις σχετικά με το Brexit είναι εδραιωμένες και, παρά τη σύγχυση για το τι θα σημάνει το Brexit, δεν έχει υπάρξει σαφής μεταστροφή.

Η εκστρατεία People’s Vote, στην οποία έχουν συστρατευτεί οργανώσεις που υποστηρίζουν την Ε.Ε., έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθεί μια δημόσια ψηφοφορία «ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν μια απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή μας για γενιές, θα κάνει καλύτερη ή χειρότερη τη χώρα», όπως δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα