«Απάντηση» από τη Ν.Δ. με προ ημερησίας στη Βουλή για την οικονομία

«Απάντηση» από τη Ν.Δ. με προ ημερησίας στη Βουλή για την οικονομία25.06.2018ΝΔ

Και βολές Σαμαρά στον πρωθυπουργό: Τεράστιο φέσι για μία γραβάτα

Με στόχο, αφενός, να αποδομήσει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το αποτέλεσμα του Eurogroup και, αφετέρου, να πείσει τους πολίτες ότι η Ν.Δ. «μπορεί καλύτερα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του καταθέτουν σήμερα στη Βουλή

πρόταση για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία. Εκεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας».

Το «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σε κάθε της λεπτομέρεια τη «μαύρη βίβλο» της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας, από την εποχή Βαρουφάκη, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα (για το οποίο έχει δεσμευτεί να συστήσει εξεταστική επιτροπή) μέχρι σήμερα, την υπογραφή του «τέταρτου μνημονίου», όπως χαρακτηριστικά λένε στην Πειραιώς. Στη Ν.Δ. μιλούν για ένα «κακοστημένο σόου» των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, και εκτιμούν ότι, παρά την αλλαγή των… ενδυματολογικών συνηθειών του πρωθυπουργού, που φόρεσε κόκκινη γραβάτα, άρχισε και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης εγκαλεί την κυβέρνηση για δύο «αχρείαστα Μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Ελληνες», για τη «γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας», ενώ υψηλά στην ατζέντα διατηρεί τη ρητορική περί νέων άμεσων περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.

Το βασικό ζητούμενο, υποστηρίζουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Και αυτό, λένε, δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά «μια νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, θα αλλάξει το μείγμα πολιτικής και θα υλοποιήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης θα τονίσουν με τα λεγόμενά τους τους το θετικό αφήγημα της Ν.Δ. και το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας.

Την ίδια ώρα, σε μία ακόμα δημόσια παρέμβασή του -από τις πολλές του τελευταίου διαστήματος-, ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στη «Real news» επιτίθεται στην κυβέρνηση και αντιπαραβάλλει τα μέτρα που ζητούσαν οι θεσμοί το 2014 με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup. «Στα τέλη του 2014 οι δανειστές ζητούσαν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022. Σήμερα ζητούν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060! Και δεν τους φτάνουν» σημειώνει, εκτιμώντας ότι με τα νέα δεδομένα «τελειώνει το Μνημόνιο Τσίπρα και μπαίνουμε σε περίοδο ασφυκτικής λιτότητας για άλλα πέντε χρόνια, μαζί με πρόσθετη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου».

Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, «έδωσε τώρα τη Μακεδονία και το Μεταναστευτικό για να πάρει… ένα κομμάτι απ’ όσα είχε καταφέρει να πάρει η κυβέρνησή μου το 2014. Για μια γραβάτα ο κ. Τσίπρας βάζει ένα τεράστιο φέσι στον ελληνικό λαό».

Φ. Πανταζής

Keywords
Τυχαία Θέματα