Pride ντροπής με μήνυμα «πρόκληση»!

Pride ντροπής με μήνυμα «πρόκληση»!25.06.2018Ρεπορτάζ

Με το απαράδεκτο σύνθημα «Ακρως οικογενειακό». Σοβαρεύτηκε η Νέα Δημοκρατία και δεν πήγε στην παρέλαση

Με σύνθημα «Ακρως οικογενειακό» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Pride

Festival, τολμώντας να θέσουν στο επίκεντρο τον ιερό θεσμό της οικογένειας και την τεκνοθεσία.

Οι συμμετέχοντες, κρατώντας μικρές πολύχρωμες σημαίες, χορεύοντας και τραγουδώντας, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από την οδό Εθνικής Αμύνης, κατευθύνθηκαν στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο, σταματώντας αρκετές φορές για να πάρουν μέρος σε δρώμενα.

«Δεν πραγματοποιείτε πορεία μόνο στη Θεσσαλονίκη, το κάνετε για κάθε πόλη που δεν μπορεί να έχει Pride Parade. Πραγματοποιείτε πορεία για κάθε άτομο στην Ελλάδα που δεν είναι έξω σήμερα, για κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις γειτονικές χώρες που φοβάται» τόνισε η Κριστίν Γκαρίνα, πρόεδρος της Ενωσης Διοργανωτών του EuroPride, του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, που διοργανώνεται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα κάθε χρόνο και το 2020 θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη.

«Αφιέρωμα»

«Το 7ο Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στην οικογένεια που θέλουμε να φτιάξουμε και η Πολιτεία μάς εμποδίζει, δεν μας επιτρέπει πολιτικό γάμο ή τεκνοθεσία, αποκλείει τους έγγαμους τρανς ανθρώπους από τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Είναι όμως αφιερωμένο και στην οικογένεια μέσα στην οποία μεγαλώνουμε, πολλές φορές με δυσκολία, καθώς οι γονείς μας ανησυχούν για εμάς, αλλά σήμερα τα ξεπερνάμε όλα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης.



Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, του δημοτικού συμβουλίου και της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην Πορεία Υπερηφάνειας απηύθυνε η Ρία Καλφακάκου, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι δεν παρευρέθηκε αντιπροσωπία της Ν.Δ., σε αντίθεση με την αντίστοιχη παρέλαση που έγινε στην Αθήνα, όπου είχε συμμετάσχει.

Ενα από τα απρόοπτα στη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας ήταν η επίθεση που δέχτηκαν δύο συμμετέχοντες από αγνώστους, οι οποίοι τους έριξαν στη θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέονται με το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα