Αυστηρό μήνυμα από Παυλόπουλο στην Τουρκία για τους δύο ομήρους

Αυστηρό μήνυμα από Παυλόπουλο στην Τουρκία για τους δύο ομήρους25.06.2018Πρόσωπα

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ, στο ακέραιο, την πατρίδα, τον λαό μας και το έθνος μας» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Υδρα...

...στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο

και την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Υδρα, όπου παραβρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 183 χρόνια από τον θάνατο του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, αναφέρθηκε στο σημερινό διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, στο οποίο η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, και σημείωσε ότι η χώρα μας έχει εμπράκτως αποδείξει τη σταθερή προσήλωσή της στην πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, καλώντας την Τουρκία να πράξει το ίδιο. «Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία επιδεικνύει ειλικρινή σεβασμό προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Αρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες, πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη «επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας κράτους Δικαίου», σημειώνοντας πως «αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας ούτε το ηθικό των δύο ηρωικών στρατιωτικών μας, το οποίο είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός και ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις». «Πλήττει, όμως, το κύρος της Τουρκίας και της ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και, εν γένει, του πολιτισμού μας. Η τουρκική ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη διεθνή κοινότητα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα