Εφτασαν στην εστία της φωτιάς στο γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»

Εφτασαν στην εστία της φωτιάς στο γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»31.08.2018Ρεπορτάζ

Σε μια εστία κοντά στην αριστερή πλευρά του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε περιοριστεί η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ισόγειο γκαράζ, σπέρνοντας τον πανικό σε επιβάτες και πλήρωμα.

Υστερα από πολύωρες προσπάθειες, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν χθες το πρωί να προσεγγίσουν την κύρια εστία της πυρκαγιάς και, υπό εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες -η θερμοκρασία άγγιζε τους 500 βαθμούς Κελσίου-, έριξαν χιλιάδες τόνους νερού και αφρού, με αποτέλεσμα να περιοριστούν

οι φλόγες. Ταυτόχρονα, απαντλήθηκε αρκετή ποσότητα υδάτων από το εσωτερικό του καραβιού, που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση, ενώ οι πυροσβέστες προσέγγισαν και άλλα σημεία του γκαράζ, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτα.

Μάχη με τον καπνό

Στη συνέχεια, αφού άνοιξαν τον καταπέλτη, κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τον καπνό στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου και κατέστη δυνατή η μερική απομάκρυνση των φορτηγών, που δημιούργησε περισσότερο χώρο για τους πυροσβέστες.

Στις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί τα οχήματα, καθώς διακρίνονται κάποιες νταλίκες να είναι κατάμαυρες από τους καπνούς, σε άλλες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι καρότσες και τα προϊόντα που μετέφεραν, ενώ σε κάποιες άλλες έχει λιώσει το τζάμι του παρμπρίζ ή τα λάστιχα, εξαιτίας της πολύ υψηλής θερμοκρασίας.



Στο μεταξύ, όσο οι εργασίες της Πυροσβεστικής προχωρούν, οι επιβάτες μπορούν να πάρουν τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν στο πλοίο την ώρα που έντρομοι ανέβαιναν στο κατάστρωμα προκειμένου να σωθούν, ενώ, όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης εκκένωση του καραβιού από τα οχήματα. Συνολικά, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πάντως, μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πιθανότατα θα συνεχίζει να «καπνίζει» για αρκετές ώρες ή και ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα