«Κόκκινη κάρτα» από Τραμπ σε Google, facebook, twitter

«Κόκκινη κάρτα» από Τραμπ σε Google, facebook, twitter31.08.2018Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λόγο για φίμωση του κόσμου από τα social media

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Λεκτικά πυρά κατά των social media και των εταιριών παροχής διαδικτυακών

υπηρεσιών εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρούν να φιμώσουν» τον κόσμο, ενώ ισχυρίστηκε -χωρίς, πάντως, να δώσει αποδείξεις- ότι οι δραστηριότητές τους ενδέχεται να είναι παράνομες!

«Πιστεύω ότι η Google, το facebook και το twitter… μεταχειρίζονται συντηρητικούς και Ρεπουμπλικάνους πολύ άδικα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο, ενώ πρόσθεσε ότι «πιστεύω πως αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, επειδή πραγματικά προσπαθούν να φιμώσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της χώρας και εκείνους τους ανθρώπους που δεν θέλουν να σιωπήσουν. Δεν είναι σωστό. Δεν είναι δίκαιο. Μπορεί να μην είναι νόμιμο, αλλά θα δούμε. Απλά θέλουμε δικαιοσύνη». Ο Ντόναλντ Τραμπ, νωρίτερα, είχε επιτεθεί με δηλώσεις του και στον Καρλ Μπέρνστιν, έναν από τους δημοσιογράφους που έκαναν τις μεγάλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ» -το οποίο ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον να παραιτηθεί το 1974-, κατηγορώντας τον ότι «εφευρίσκει ιστορίες».

«Γελάει ο κόσμος σε όλη τη χώρα με τον Καρλ Μπέρνστιν, τον αμελή, έναν άνθρωπο που ζει στο παρελθόν, σκέφτεται σαν ανόητος γέρος κι εφευρίσκει τη μια ιστορία μετά την άλλη! Ψευδείς ειδήσεις» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο twitter, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν σε άρθρο που συνυπέγραψε πρόσφατα ο 74χρονος δημοσιογράφος μαζί με άλλους, στον ιστότοπο του CNN.

Τέλος, χθες, νέους «πονοκεφάλους» στον Τραμπ προκάλεσε δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, σχεδίαζαν να προστατευθούν από τυχόν σκάνδαλα αγοράζοντας όλες τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του για τον Νεοϋορκέζο μεγιστάνα η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «National Enquirer». Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ποτέ τελικά Τραμπ και Κόεν δεν υλοποίησαν αυτό το σχέδιο, με τους «New York Times» να επικαλούνται συνεργάτες του προέδρου και μια ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του πρώην δικηγόρου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα