Τα λάθη της Ευρώπης «φουντώνουν» τις ακροδεξιές φωνές!

Τα λάθη της Ευρώπης «φουντώνουν» τις ακροδεξιές φωνές!31.08.2018Ειδήσεις

Με διαδηλώσεις, εντάσεις και άνοδο των ακραίων φωνών «πληρώνουν» πολλές ευρωπαϊκές χώρες...

...ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία και η Γερμανία, την καθυστέρηση της Ευρώπης να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κρατών-μελών για την ισότιμη κατανομή των μεταναστών και την αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Σε δύο διαδηλώσεις

που πραγματοποιήθηκαν χθες κοντά στη Ρώμη, έξω από το κέντρο όπου φιλοξενούνται προσωρινά 100 μετανάστες από την Ερυθραία, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής, οι συγκεντρωμένοι (πολέμιοι και υπέρμαχοι των μεταναστών) αντάλλαξαν ύβρεις και προσβολές. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στη Γερμανία οι μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων και της κυβέρνησης Μέρκελ, ενώ σημειώθηκε νέο περιστατικό με θύμα μετανάστη: ένας 20χρονος μετανάστης από τη Συρία έγινε το βράδυ της Τετάρτης στόχος ύβρεων και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις άνδρες στο Βίσμαρ.

To Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο έκανε το φθινόπωρο του 2017 θριαμβευτική είσοδο στο γερμανικό Κοινοβούλιο, προσάπτει στη Μέρκελ πως επέτρεψε την έλευση 1.000.000 και πλέον αιτούντων άσυλο (κυρίως Σύρων και Ιρακινών). Της χαρακτηρίζει επίσης ευθύνη για την άνοδο της εγκληματικότητας στη χώρα.

Ωστόσο, η αντιμεταναστευτική ρητορική και η στρατηγική της έντασης φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, αφού στην πρόθεση ψήφου το AfD εκτοπίζει σε κάποιες περιοχές τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) από τη δεύτερη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα