Τεράστια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός παιδικών σταθμών 35.000 νήπια!

Τεράστια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός παιδικών σταθμών 35.000 νήπια!31.08.2018Παρασκήνιο

Δεν θα εγγραφούν φέτος (αν και οι γονείς πληρούν τους όρους για voucher) λόγω έλλειψης υποδομών

Τουλάχιστον 35.000 παιδιά δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν φέτος δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς, παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους πληρούν τους όρους για τη λήψη των απαιτούμενων vouchers. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλας, ομολογώντας την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, για το οποίο είχε καλλιεργήσει

μεγάλες προσδοκίες.

«Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή» παραδέχθηκε ο κ. Καρέλας μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Eχουν μείνει 30.000 - 35.000 παιδιά εκτός παιδικών. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς. Πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός. Η δική μας βούληση είναι να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς, από 3.000 που έχουμε σήμερα» πρόσθεσε.

Το θέμα της δωρεάν ένταξης σε παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικούς είχε προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στα τέλη Μαΐου, με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να δεσμεύονται ότι θα ικανοποιούνταν όλες οι αιτήσεις, κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε. Σήμερα, πλέον, μετά το πρόβλημα που προέκυψε, οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι όσα vouchers δεν χρησιμοποιηθούν θα διατεθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σε έναν αριθμό όσων έχουν μείνει εκτός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι, εφόσον αναλάβει την εξουσία, κανένα παιδί του οποίου η οικογένεια δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Την «αδιαπραγμάτευτη προγραμματική δέσμευση» ότι «η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού» επανέλαβε χθες η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη.

Επιπλέον, σχολίασε: «Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμόδιων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35.000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα