Δήμαρχος Ραφήνας: «Πραγματικά δεν ξέρω πώς βγήκα ζωντανός»

Δήμαρχος Ραφήνας: «Πραγματικά δεν ξέρω πώς βγήκα ζωντανός»25.07.2018Πρόσωπα

Συγκλονισμένος από το μένος με το οποίο η πύρινη λαίλαπα σάρωσε μέσα σε λίγα λεπτά την ανατολική Αττική είναι ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Mπουρνούς (φωτό) και, όπως δηλώνει στη «δημοκρατία», παραλίγο να ήταν και ο ίδιος ένα από τα θύματά της.

«Οταν γύρισε ο αέρας και το μέτωπο κινήθηκε από τον Νέο Βουτζά προς το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, προκειμένου να συντονίσω την κατάσταση, χρειάστηκε να περάσω μέσα από τις φλόγες. Πραγματικά δεν ξέρω

πώς βγήκα ζωντανός». Ο ίδιος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν το σπίτι τους, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, καθώς και δύο οχήματα.

Ομως, όπως αναφέρει, η θλίψη που ένιωσε κράτησε μόνο για λίγο, γιατί «το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να σώσω τους φίλους μου και τις περιουσίες τους». Μάλιστα, ο δήμαρχος Ραφήνας δεν φοβάται να εξομολογηθεί ότι αισθάνεται ακόμα και ενοχές. «Χάθηκαν πολλοί άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή ο δήμος προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο, αυτό που δεν μπορώ να δώσω πίσω σε κανέναν είναι η ζωή του».

Για τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, «η Κινέτα από γη της επαγγελίας έγινε γη της κόλασης» μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Αν και έχει έρθει αντιμέτωπος με την πύρινη λαίλαπα στο παρελθόν, καθώς για πολλά χρόνια υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στον Ελληνικό Στρατό, δηλώνει πως η πρόσφατη εμπειρία του ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο κ. Σταμούλης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς από τη στιγμή που ξεκίνησε. Είδε σπίτια να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά και ήταν συνεχώς στο πλευρό των κατοίκων, μοιραζόταν τους φόβους και τις ανησυχίες τους και προσπαθούσε να τους παρηγορήσει όταν τον ενημέρωναν ότι είχαν χάσει τους κόπους μιας ζωής. Οπως δήλωσε, από τη στιγμή που είδε την εξάπλωση της φωτιάς έδωσε εντολή να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές, μια κίνηση η οποία αποδείχτηκε σωτήρια γιατί παρά τις ανεπανόρθωτες ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, όπως του μετέφεραν πυροσβέστες οι οποίοι είχαν την ευθύνη της εκκένωσης πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν με το ζόρι από τα σπίτια τους, καθώς επέμεναν να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα