Συναγερμός σε έξι νοσοκομεία της Αττικής

Συναγερμός σε έξι νοσοκομεία της Αττικής25.07.2018Ρεπορτάζ

Συνολικά 83 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε έξι νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, 23 άνθρωποι βρίσκονται στον Ευαγγελισμό, εκ των οποίων 4 διασωληνωμένοι, καθώς και 7 εγκαυματίες στο ΚΑΤ, εκ των οποίων 4 διασωληνωμένοι. Στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 26 άνθρωποι, στο Θριάσιο 9, στο Νοσοκομείο «Αττικόν» έξι.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τα 23 παιδιά που νοσηλεύονταν χθες Τρίτη, τα 11 πήραν εξιτήριο και παραμένουν 12. Σύμφωνα με νοσοκομειακές

πηγές, οι γιατροί εκφράζουν τον φόβο ότι οι συνολικά 10 εγκαυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι δεν αποκλείεται να αυξήσουν τον αριθμό των νεκρών. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας, όταν τελικά ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έθεσε αμέσως σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Μέσα σε λίγες ώρες εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα έξι δημόσια θεραπευτήρια, όπου διακομίστηκαν συνολικά 172 ενήλικοι και παιδιά με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εκατοντάδες ήταν οι αλλόφρονες συγγενείς που τους συνόδευαν ή πανικόβλητοι αναζητούσαν τους δικούς τους ανθρώπους. Τα πρώτα από τα 172 θύματα της πύρινης λαίλαπας άρχισαν να καταφθάνουν λίγο πριν από τις 21.00 της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα