Η ελληνική «Πομπηία» συγκλόνισε τον κόσμο

Η ελληνική «Πομπηία» συγκλόνισε τον κόσμο25.07.2018Πρόσωπα

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. «Θέρετρο νεκρικής σιγής και απανθρακωμένων πτωμάτων» o τίτλος του γαλλικού AFP

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Με εκτενή ρεπορτάζ κάλυψαν χθες τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων την τραγωδία στην ανατολική Αττική, επικεντρώνοντας φυσικά στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα στις φονικές πυρκαγιές της Δευτέρας.

Το πρακτορείο Reuters

επεσήμανε ότι η φωτιά στο Μάτι, που προκάλεσε τον θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, είναι μακράν η χειρότερη που σημειώνεται στην Ελλάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη νότια Πελοπόννησο τον Αύγουστο του 2007, και έκανε ειδική μνεία σε ένα από τα νεαρότερα θύματα, ένα μωρό έξι μηνών, που πέθανε από την εισπνοή καπνού.

Εκτενής ήταν η κάλυψη της τραγωδίας και από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το οποίο με συνεχείς ανταποκρίσεις ενημέρωνε για τον επικαιροποιημένο αριθμό θυμάτων, ενώ ο ανταποκριτής του έδωσε κι ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από «το Μάτι, που δεν υπάρχει πια», «το θέρετρο της νεκρικής σιγής και των απανθρακωμένων πτωμάτων». Φωτορεπόρτερ του AFP, που βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας, αναφέρθηκε με δέος στους νεκρούς που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα, στην οποία δεν κατάφεραν να φτάσουν για να γλιτώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα