Από θαύμα γλίτωσε η Αλέκα Παπαρήγα

Από θαύμα γλίτωσε η Αλέκα Παπαρήγα25.07.2018Πρόσωπα

Είχε πάει στην Αργυρά Ακτή

Αυτόπτης μάρτυρας της πύρινης λαίλαπας που σάρωσε την ανατολική Αττική έγινε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παραλίγο να πέσει και θύμα της φονικής πυρκαγιάς.

Η βουλευτής και τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ περιέγραψε με δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης την προσωπική της μαρτυρία.

Οπως ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, το απόγευμα της Δευτέρας κινούνταν με αυτοκίνητο στη λεωφόρο Μαραθώνος, η οποία ήταν κλειστή

λόγω της πυρκαγιάς και της ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν μέσα από το Μάτι.

Σύμφωνα με την τέως γ.γ. του Κομμουνιστικού κόμματος, το όχημα στο οποίο επέβαινε εγκλωβίστηκε μαζί με άλλα αυτοκίνητα στο ύψος της Αργυράς Ακτής, ενώ στο μεταξύ η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο και κατευθυνόταν με καταστροφική μανία προς την παραλία. Ευτυχώς, ο οδηγός βρήκε διέξοδο σε παρακείμενο δρόμο και το όχημα απεγκλωβίστηκε. Η φωτιά έφτασε στη συγκεκριμένη ακτή ύστερα από λίγα λεπτά και προκάλεσε τον όλεθρο.

Ο άτυχος ιερέας

Μεταξύ των θυμάτων στο Μάτι είναι και ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου, ο οποίος διετέλεσε επί σειράν ετών προϊστάμενος του Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Ο άτυχος πρωτοπρεσβύτερος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα, στην οποία είχε καταφύγει για ασφάλεια λόγω της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του με τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα. Ο εκλιπών είχε επιδείξει πλούσιο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στο Χαλάνδρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα