ABC News: «Είδα νεκρούς και καμένα αυτοκίνητα»

ABC News: «Είδα νεκρούς και καμένα αυτοκίνητα»25.07.2018Πρόσωπα

Στον ιστότοπο του BBC, του δικτύου της βρετανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική ήταν για ώρες το πρώτο θέμα.

Το ίδιο συνέβη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Guardian», όπως και στους «Times», οι οποίοι έκαναν λόγο για «βιβλική καταστροφή». «Δεκάδες νεκροί την ώρα που οι χειρότερες πυρκαγιές εδώ και μια δεκαετία στην Ελλάδα

καταστρέφουν παραθεριστικά κέντρα» έγραφε ο «Independent».

Πρώτο θέμα ήταν τα θύματα και στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας «EL PAÍS», αλλά και στα γαλλικά μέσα «Le Monde» («Μακάβριος απολογισμός στην Ελλάδα από τις φονικές πυρκαγιές: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, περισσότεροι από 150 οι τραυματίες και ο απολογισμός γίνεται ολοένα βαρύτερος»), «Le Figaro» και «Le Parisien». «Η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» έγραψε το SkyNews.

Στην Αυστραλία, που έχει νωπή και πικρή πείρα δασικών πυρκαγιών, το ABC News φιλοξενούσε την τραγική είδηση από την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «“Είδα πτώματα σε καμένα αυτοκίνητα”: Φρίκη στην Ελλάδα, καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

Τα γερμανικά δίκτυα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά, έντυπα και τηλεοπτικά, παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό το δράμα της ανατολικής Αττικής. «Δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα», «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αττική λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών», «Νεκροί και τραυματίες στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» ήταν μερικοί από τους τίτλους των χθεσινών δημοσιευμάτων, ενώ η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε υποψίες για εμπρησμό και διέταξε τη μεταφορά πυροσβεστικών αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αθήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα