«Ξέχασε» ο Αλ. Τσίπρας τι είχε πει για τις ασύμμετρες απειλές

«Ξέχασε» ο Αλ. Τσίπρας τι είχε πει για τις ασύμμετρες απειλές 25.07.2018Πρόσωπα

Εντεκα χρόνια πέρασαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και ο Αλέξης Τσίπρας, που τότε εξαπέλυε μύδρους στην κυβέρνηση Καραμανλή, σήμερα χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια ρητορική και το ίδιο λεξιλόγιο, που λίγα μόλις χρόνια πριν με πάθος κατήγγειλε.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί διαστάσεων «ασύμμετρου

φαινομένου» στις πυρκαγιές στην Αττική παραπέμπουν ξεκάθαρα σε εκείνες του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα το 2007, οι οποίες είχαν καταδικαστεί πολιτικά, φυσικά από το νυν κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ανέφερε πως «την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες, αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας “ασύμμετρες απειλές” και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής».

Σε άλλη δε ανακοίνωση, γινόταν λόγος για «πλήρη γελοιοποίηση της κυβέρνησης με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής». Την ίδια ώρα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «ανόητη επικοινωνιακού χαρακτήρα» ενέργεια της κυβέρνησης να εμπλέξει στις έρευνες την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, «προσπαθώντας να πείσει ότι πίσω από την καταστροφή βρίσκεται κάποιο σκοτεινό σχέδιο και όχι η δική της πολιτική για τα δάση». Χθες, πάντως, η κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε με τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα