Από το Βερολίνο στη Θέρμη με αγάπη

Από το Βερολίνο στη Θέρμη με αγάπη26.01.2018Πρόσωπα

Ο Μάριος και η Kristin άφησαν θέσεις σε Siemens και D. Bank για τη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Εκείνος, Ελληνας γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γερμανία. Εκείνη, Γερμανίδα, η οποία από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας την ερωτεύτηκε και πλέον, αν τη ρωτήσεις, θα σου απαντήσει σε σπαστά ελληνικά: «Είμαι Ελληνίδα». Ο λόγος για τον Μάριο Μπαχάρη, 41 ετών, και τη σύζυγό του Kristin, 34 ετών, που πριν από έναν

χρόνο άφησαν δύο πολύ καλές δουλειές, σε θυγατρική της Siemens και στην Deutsche Bank στο Βερολίνο, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και πλέον ζουν με τις δύο κόρες τους στη Θέρμη.

«Η Γερμανία χρησιμοποίησε και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση για δικό της όφελος. Τα media και οι πολιτικοί μιλούν τόσο άσχημα για την Ελλάδα» λέει στη «δημοκρατία» η Kristin. «Η στάση της Γερμανίας την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν πολύ σκληρή. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι Ελληνες είναι πιο εργατικοί από τους Γερμανούς» τη διακόπτει ο Μάριος.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2010. Το 2012 ήρθαν πρώτη φορά ως ζευγάρι για διακοπές στην Ελλάδα, με την Kristin να ερωτεύεται τη χώρα. Απόδειξη της αγάπης αυτής; Το τατουάζ της ελληνικής σημαίας σε σχήμα καρδιάς που έκανε στο στέρνο της. Το 2017 μάζεψαν τα υπάρχοντά τους και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη χώρα μας. Ανοιξαν το δικό τους τουριστικό γραφείο με μοναδικό σκοπό να φέρνουν Γερμανούς για να τους δείχνουν τις ομορφιές μας. Δηλώνουν δε ευλογημένοι που ζουν σε έναν τόπο που τους εξασφαλίζει ότι θα βλέπουν «τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα και τον Ολυμπο».

Ο Μάριος και η Kristin επιστρέφουν πίσω όλη την αγάπη που βρήκαν στη χώρα μας. Στις αρχές Ιανουαρίου με τη μία κόρη τους καθάρισαν την παραλία της Επανομής από τα σκουπίδια, ενώ επανέλαβαν τη δράση λίγες ημέρες αργότερα, απευθύνοντας κάλεσμα μέσω facebook.
Στόχος τους πλέον είναι να καθαρίσουν τμηματικά το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού και, συγκεκριμένα, τις ακτές της Μηχανιώνας, των Νέων Επιβατών και της Περαίας. Υπολογίζουν πως η δράση θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Μετά υπόσχονται να καθαρίσουν και τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα