ΕΣΥ: Δεν κόβεται το επίδομα ανθυγιεινής

ΕΣΥ: Δεν κόβεται το επίδομα ανθυγιεινής26.01.2018Ρεπορτάζ

Διυπουργική θα εξετάσει το αίτημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Διυπουργική επιτροπή από τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών θα μελετήσει το θέμα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα αξιολογήσει το καθεστώς που διέπει την ανθυγιεινή εργασία των υπαλλήλων που δικαιούνται επίδομα, στο

πλαίσιο της προσπάθειας εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας στο προεδρείο της ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους.

Αναφερόμενος στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ο κ. Ξανθός είπε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειες την ομαλή πληρωμή γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού, μέχρι την ολοκλήρωσή τους στα τέλη του 2018. Επανέλαβε δε πως η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν έχει καμία βάση.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν από τη συνάντηση η ΠΟΕΔΗΝ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο με κύριο αίτημα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση και σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με τη φρουρά του υπουργείου, που ήταν στην είσοδο του κτιρίου.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα