Ακόμα τρέμουν σε Αλάσκα και Τζακάρτα από τα πολλά Ρίχτερ!

Ακόμα τρέμουν σε Αλάσκα και Τζακάρτα από τα πολλά Ρίχτερ!24.01.2018Ειδήσεις

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (φωτό) καταγράφηκε χθες ανοιχτά της νότιας ακτής της Αλάσκας, προκαλώντας την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι τόσο για την αμερικανική πολιτεία όσο και για τη δυτική ακτή του Καναδά.

Σύμφωνα με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία (USGS), η δόνηση σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος),

σε βάθος δέκα χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Κόντιακ.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τη νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, ενώ σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.

Σεισμός σημειώθηκε όμως και στην Τζακάρτα, προκαλώντας την εκκένωση πολλών κτιρίων στην ινδονησιακή πρωτεύουσα. Η δόνηση ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος της εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας (περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας), όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG), ενώ, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία της Ινδονησίας, δεν υπήρξαν θύματα ή κίνδυνος πρόκλησης τσουνάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα