Τρίτη φορά «όχι» στο αίτημα του Γιαννουσάκη για αποφυλάκιση

Τρίτη φορά «όχι» στο αίτημα του Γιαννουσάκη για αποφυλάκιση24.01.2018Δικαστικά

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά η τρίτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον Ευθύμη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Noor 1».

Για ακόμη μία φορά ο ισοβίτης ζήτησε να ανοίξει η πόρτα της φυλακής υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, κάνοντας λόγο για παρακράτος.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ο κίνδυνος είναι διπλός. Από τη μια, όπως είπε, από τους Τούρκους χρηματοδότες και, από την άλλη, από τον τρόπο που τον προστατεύει το κράτος.

Ο Ευθύμης Γιαννουσάκης περιέγραψε πώς από τις Φυλακές Αυλώνα, όπου βρισκόταν σε προστατευμένο περιβάλλον, βρέθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Χαλκίδας, σε έναν θάλαμο μαζί με 21 άλλους κρατουμένους και σε άθλιες συνθήκες, και συμπλήρωσε ότι, παρά το γεγονός πως διαγνώστηκε με αυτοκτονικό ιδεασμό, του αρνήθηκαν τη μεταγωγή του από τις φυλακές και όταν μεταφέρθηκε στο Δαφνί, έκανε, όπως ανέφερε, απόπειρα αυτοκτονίας.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του υπεραμύνθηκαν του αιτήματός τους για αποφυλάκιση του εντολέα τους, υποστηρίζοντας ότι αφενός έχει βοηθήσει το έργο των Αρχών και αφετέρου ότι κινδυνεύει από την παραμονή του στις φυλακές. Μάλιστα, προσκόμισαν και την απολογία Αλβανού που του είχε επιτεθεί στις φυλακές (σ.σ.: κατηγορείται και ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου), ο οποίος φέρεται ότι παραδέχεται την ενέργεια αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα