Αιχμές Καραμανλή για την... πολυφωνία της Ν.Δ. στο Μακεδονικό

Αιχμές Καραμανλή για την... πολυφωνία της Ν.Δ. στο Μακεδονικό24.01.2018Πρόσωπα

Να ανοίξει τα χαρτιά του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναμένεται σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., λίγα 24ωρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), σε δημόσια παρέμβασή του, χωρίς να αναφερθεί

σε ονόματα, «φωτογραφίζει» τους Αντώνη Σαμαρά και Aδωνι Γεωργιάδη, αφήνοντας αιχμές σε βάρος τους. Αφού χαρακτήρισε «ξεκάθαρη» τη θέση της Ν.Δ. στο θέμα των Σκοπίων, δήλωσε ότι «δυστυχώς και από τη Ν.Δ. και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλούν».

Οπως είπε, «τη Ν.Δ. την εκφράζουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο υπεύθυνος τομεάρχης για τα θέματα αυτά και η εκπρόσωπος Τύπου. Αυτοί εκφράζουν τη θέση της Ν.Δ. Καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά -δεν αναφέρομαι σε κανέναν κι εμείς μιλάμε εδώ για το Μακεδονικό-, η επίσημη θέση του κόμματος εκφράζεται από αυτά τα άτομα. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουμε όλοι» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, υπό τον φόβο μήπως χάσει το κοινό του και την... εκλογική πελατεία του, ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας χώρος για κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως γιατί κανένας δεξιός δεν θα ρισκάρει να μην πέσει ο Τσίπρας».

Ο άλλος αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου ότι πρέπει το κράτος αυτό να λέγεται “Μακεδονία”».

«Δεν το δεχόμαστε»

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε ότι «το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ότι δεν δεχόμαστε τον όρο “Μακεδονία” ούτε σαν πρώτο ούτε σαν δεύτερο συνθετικό», ενώ ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης τόνισε ότι «η αναγνώριση των Σκοπίων με τον όρο “Μακεδονία” αυτόματα δημιουργεί καταστάσεις αλυτρωτισμού».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το Μαξίμου ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν συμφωνεί με τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη (όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών) με την οποία τασσόταν υπέρ του ονόματος «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια. Απαντώντας, η Ν.Δ. ανέφερε ότι «οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία, το 2018».

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφραζε την πρόθεσή του να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Βούληση της Ν.Δ. είναι να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της στην ονομασία των Σκοπίων» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα