Δεν άντεξε ο διευθυντής του κέντρου της ΒΙΑΛ

Δεν άντεξε ο διευθυντής του κέντρου της ΒΙΑΛ24.01.2018Πρόσωπα

Την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ της Χίου επιβεβαιώνει η παραίτηση που υπέβαλε ο διευθυντής του κέντρου Θεόφιλος Τσιγκαλάκης.

Ο ίδιος είχε προσληφθεί στη θέση αυτήν, κατόπιν διαγωνισμού, πριν από λίγους μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε σοβαρές πιέσεις σε βάρος του από τοπικούς παράγοντες, δεδομένου του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο νησί. Πάντως, στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Τσιγκαλάκης επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται

ότι, πριν από μερικές ημέρες, οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός, που αντιτίθενται στη στέγαση των προσφύγων στη ΒΙΑΛ, επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, υψώνοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Μουζάλα, παραιτήσου, και πάρε και τις ΜΚΟ μαζί σου». Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, για τη διαμονή των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί δεν υπάρχει άλλη λύση από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ενώ δεν υφίσταται καμιά εναλλακτική πρόταση από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Οι τοπικές Αρχές και αρκετοί τοπικοί φορείς έχουν προτείνει, πάντως, την περιοχή Αίπος, στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίος - Βολισσός, η οποία όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα