Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών – Συνεχίζεται το μεσημέρι της Πέμπτης

Μετά από μια διαδικασία σχεδόν 5,5 ετών, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της και μετά την ιστορική απόφαση, που είχαμε την Τετάρτη (07/10)και προκαλεί ελπίδα για το αύριο του δημοκρατικού κόσμου, βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών. Η δίκη θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης (08/10) και δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα να γίνουν γνωστές και οι ποινές στους ενόχους. Εάν δεν επιβληθούν ελαφρυντικά, τότε η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού…

Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το ναζιστικό κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης. Πλέον και θα φανεί ποιοι από τους καταδικασθέντες θα περάσουν το κατώφλι της φυλακής, με βάση και τις ποινές που προβλέπονται… Το «κλειδί» για την τύχη τους είναι η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε, λοιπόν, για τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (08/10) για την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών. Την ίδια ημέρα αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι ανακοινώσεις των ποινών των καταδικασθέντων.

Λίγο πριν από τις 12 το βράδυ της Τετάρτης (07/10) ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ακρόασης των δικηγόρων για τα ελαφρυντικά που επικαλούνται οι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την Πέμπτη (08/10) αναμένονται, λοιπόν, οι ανακοινώσεις για τις ποινές των καταδικασθέντων και το χρονικό διάστημα φυλάκισης των χρυσαυγιτών.

Όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια. Πάντως μία σημαντική παράμετρος που αφορά όσους κρίθηκαν ένοχοι είναι αν οι ποινές που θα τους επιβληθούν θα είναι εκτελεστέες ή θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εάν δεν επιβληθούν ελαφρυντικά τότε η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται στη χώρα μας ως εγκληματική οργάνωση.

Οι ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχα τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση και οι επτά εξ αυτών, μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:

Νίκος ΜιχαλολιάκοςΧρήστος ΠαππάςΑρτέμης ΜατθαιόπουλοςΗλίας ΠαναγιώταροςΗλίας ΚασιδιάρηςΓιάννης ΛαγόςΓιώργος Γερμενής

Οι ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ποιες ποινές προβλέπονται για την εγκληματική οργάνωση

Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής έχει ως εξής:

Ποινή ένταξης: 5-10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5)
Ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: 5-15 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό): 2-8

Τα επόμενα βήματα μέχρι την απόφαση

Από εδώ και στο εξής σύμφωνα με τον αριθμό των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα απαιτηθούν.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάζει ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ αν αυτό κρίνεται αναγκαίο για να ολοκληρωθεί κάθε σκέλος της απόφασης, ενώ θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια ο λόγος πηγαίνει στους συνήγορους υπεράσπισης των καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών από τα οποία θα εξαρτηθεί και η πορεία τους προς τον Κορυδαλλό.

Σε κανένα από τα στάδια αυτά της απόφασης, δεν έχουν δικαίωμα λόγου οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Αντίθετα, η υπεράσπιση έχει τη δυνατότητα να δευτερολογήσει, μετά την εισαγγελική πρόταση επί των ελαφρυντικών.

Μετά από διάσκεψη των δικαστών, η πρόεδρος θα ανακοινώσει εάν και σε ποιους καταδικασθέντες θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Μετά τη «μάχη» των ελαφρυντικών, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας υποβάλλει την πρότασή της και πάρει τον λόγο η υπεράσπιση, ζητώντας, κατά το συνήθως συμβαίνον, το ελάχιστο προβλεπόμενο όριο αυτών.

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχωρά στη συγχώνευση των ποινών.

Σε εκείνο ακριβώς το στάδιο ξεκινά η προσπάθεια των κατηγορουμένων, διά των συνηγόρων τους για την αναστολή ή όχι εκτέλεσης της ποινής, κάτι που μπορεί να τους επιτρέψει να γλυτώσουν τη φυλακή και να αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.

Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα πάντως, το δικαστήριο δεν μπορεί να επιβάλλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασθέντες, καθώς καταργήθηκε ως παρεπόμενη ποινή.

Ποια ελαφρυντικά επικαλούνται τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων για τα ελαφρυντικά, πρώτη ήταν αυτή για τον πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον συνήγορο να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Όπως ανέφερε ο συνήγορος «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».

Εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά αυτό της ελαφρυντικής περίστασης που προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.

Αντίστοιχα ελαφρυντικά ζήτησε και ο Γιώργος Γερμενής. Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών το 2012. Σύμφωνα με τη συνήγορο, ο εντολέας του «τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» και προσέθεσε πως ο πρώην βουλευτής νυχθημερόν ασχολούνταν με το κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή.

Ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε την αναγνώριση του σύννομου βίου καθώς και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχει παράξει έργο» είπε ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου, ζητώντας ελαφρυντικά

Με τη σειρά του και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε και αυτός το βράδυ της Τετάρτης (07/10), στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης…

Υπενθυμίζεται ότι με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ της Τετάρτης (07/10) η διαδικασία στο δικαστήριο, μετά την ιστορική απόφαση που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό μόρφωμα.

«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διηύθυνε… Έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τι διηύθυνε…», επεσήμανε ο εκ των συνηγόρων του και συνέχισε: «Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω πού βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Αναφορικά με το σύννομο βίο, υποστήριξε πως ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει έχει καμία καταδίκη: «Έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» αναφέρθηκε. Για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά, η υπεράσπιση, είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».

Επίσης, η πλευρά του Νικ. Μιχαλολιάκου τόνισε πως «δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν είναι λογικό, παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι το Μιχαλολιάκο αλλά αλλού. Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους. Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιο λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ‘45 για αυτές τις αστειότητες;».

Ο Γιάννης Λαγός ζητά ελαφρυντικά επειδή είναι… φιλόζωος, Χριστιανός και προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή 

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κατέθεσε και αυτός αίτηση ελαφρυντικών, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας πως ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, ενώ αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο ευρωβουλευτής καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσής και ο συνήγορός του αναφέρθηκε στις δράσεις του υποστηρίζοντας πως: «Μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής». Όπως αναφέρθηκε, επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Τι προβλέπεται για την ασυλία του Γιάννη Λαγού

Σημειώνεται ότι ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

Την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου αιτήθηκαν Κασιδιάρης, Ζαρούλια και Ζησιμόπουλος

Ο Ηλίας Κασιδιάρης «λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας» είπε η υπεράσπιση του ενόχου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή αιτούμενη τρία ελαφρυντικά. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην βουλευτή, το δικαστήριο πρέπει να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, καθώς και το ελαφρυντικό της μη τήρησης του εύλογου χρόνου της δίκης αφού «σαφέστατα υπέστη βλάβη εξαιτίας αυτής της δίκης η οποία σερνόταν πεντέμισι χρόνια, με ευθύνη όχι του δικαστηρίου αλλά της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επανεκλεγεί».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη «η απόφαση είναι προδήλως εσφαλμένη» και ασφαλώς «θα καταθέσουμε έφεση». Οι συνήγοροι ανέφεραν επίσης πως ο εντολέας τους υπέστη σκόπιμα έναν «ορυμαγδό αρνητικής δημοσιότητας».

Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Κατά την υπεράσπισή της, η πρώην βουλευτής αν δεν ήταν σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν θα κρίνοταν ένοχη για «τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη». Ο συνήγορός της τόνισε επίσης καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να του αναγνωριστεί ο σύννομος βίος».

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ποια ελαφρυντικά επικαλέστηκαν ο Γιώργος Ρουπακιάς και ο Γιώργος Πατέλης

Νωρίτερα, ειλικρινή μεταμέλεια επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά μεταξύ άλλων ελαφρυντικών, που ζητά να του αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η υπεράσπιση του αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ζήτησε να του αναγνωρίσει το δικαστήριο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης, αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, λέει, έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε ο δικηγόρος του και συμπλήρωσε πως ο εντολέας του «επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».

Ισχυρίστηκε δε, πως ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε» από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία», εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Παντρεύτηκα δυο φορές την ίδια γυναίκα» – Τι ζήτησαν Μίχος και Μπαρμπαρούσης

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος ζήτησε και αυτός τα ίδια ελαφρυντικά με τους συγκρατούμενούς του στην ιστορική δίκη, και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματική οργάνωση», καθώς και εκείνο της έμπρακτης μετάνοιας. Στο ίδιος μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

«Από 2013 βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν παραποίησε την πραγματικότητα με ανδρισμό σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Καταδίκασε την πολιτική βία. Απαίτησε φόρο τη τιμής στο θανών Παύλου Φύσσα, ο νεκρός δεδικαίωται, και διάβασα απόσπασμα από το βιβλίο του κυρίου Καμπαγιάννη μετά την εντολή του εντολέα μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπερασπιστής του, επισημαίνοντας ότι ο Νικ. Μίχος αγαπούσε τα ζώα και είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αλλά και των μη ταπεινών αιτίων.

«Υπάρχει μία ασυμβατότητα απόφασης και εισαγγελικής πρότασης που δημιουργεί την προσδοκία ότι στην κατ έφεση δίκη που θα έχει διαλυθεί το κόμμα θα γίνει σε άλλες συνθήκες» είπε υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται να τοποθετηθούν οι συνήγοροι επί των ελαφρυντικών όταν δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης. «Τιμωρείται ο Μπαρμπαρούσης διότι κάποια στιγμή πολιτεύθηκε αφού δεν έχουμε την υπόλοιπη αιτιολογία της απόφασης. Δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων. Η εγκληματική οργάνωση σε τί προσδοκούσε; Δεν έχω αιτιολογία…», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την Πέμπτη περιμετρικά του εφετείου Αθηνών

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και την Πέμπτη περιμετρικά του εφετείου Αθηνών. Συγκεκριμένα δεν θα επιτραπεί η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 6:00 το πρωί η κυκλοφορία οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

Λουκάρεως: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.Δέγλερη: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Keywords
χρυση αυγη, δικη, ποινικός κώδικας, νίκος μιχαλολιάκος, γιώργος γερμενής, μιχαλολιάκος, συμμετοχή, ελλαδα, ψηφοφορία, κασιδιαρης, αθηνα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, μπαρμπαρουσης, μιχαλολιάκος, νίκος μιχαλολιάκος, γιώργος γερμενής, βουλευτες, ελενη, αιτηση, αστυνομια, αυγη, γυναικα, ζωα, μουσικη, πλαισιο, τυχη, αγαπη, αγνοια, ατομο, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωσεις, δωσει, δειγμα, εγινε, ειπαν, ειπε, ελπιδα, εξι, εξυπηρετηση, επτα, ετων, ευθυνη, ζησιμοπουλος, ζητα, ιδια, η δικη, θρησκεια, ομιλια, κομμα, λαγος, ληψη, λογο, μηκος, μηκος κυματος, μορφωμα, μπορειτε, ομαδα, παντα, οπλοκατοχη, οπλοφορια, οχηματων, πεμπτη, πιστη, ποινικός κώδικας, πρωι, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σπιτια, τμημα, τρια, φυλακη, φτανει, φορα, χρυση, ψηφοφορία, κωνσταντινος, βηματα, δικαιωμα, χωρα, κωνσταντινου, πληροφοριες, σημα
Τυχαία Θέματα